Magyar foci

Fegyelmi eljárás indul Mészöly Géza ellen, aki nagydarab fekának titulálta a játékosát

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Győzelemmel tért vissza a Újpest kispadjára Mészöly Géza, miután csapata az NB I előző fordulójában 2-1-re nyert a Diósgyőr vendégeként.

Mészöly a meccset követő sajtótájékoztatón elég sajátos módon emelte ki az egyik cserejátékosa, a nigériai Franklin Sasere teljesítményét.

Kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok. Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni

– mondta a liláknák harmadik időszakát töltő edző a csatáráról.

A „nagydarab feka” nem volt túl szerencsés megfogalmazás, és a Csakfoci szúrta ki, hogy a magyar szövetség fegyelmi bizottságának elnöke fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el Mészöly ellen „a sportszakember hétvégi DVTK–Újpest FC mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján elhangzott nyilatkozata miatt”.

Mészöly Géza édesapjának, Kálmánnak még 2007-ben volt rasszista kicsengésű kijelentése az NB I-es légiósokról, amiért később bocsánatot kért.

A diósgyőri siker után az Újpest a Kecskemét vendége lesz az NB I 21. fordulójában, és ha nyer, akkor pontszámban beéri a 7. helyen tanyázó riválist.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik