Hírek

Hajdú B. István szerint a görögök a legerősebbek a csoportunkban

A népszerű tévékommentátor szerint döntetlenszagú meccs lenne a magyar válogatott és a Hertha BSC találkozója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Magyar Lelátó hasábjain a népszerű tévékommentátor, Hajdú B. István mondta el véleményét a magyar és a görög válogatottról a két csapat vasárnap esti Európa-bajnoki selejtezője előtt. Szerinte a döntetlen a görögöknek rossz, a mieinknek elfogadható – de nem jó – eredmény lenne…

– A legvalószínűbbnek egy gól nélküli döntetlent tartanék, amiben persze benne van, hogy akár egyik, akár másik csapat minimális különbséggel megnyeri a mérkőzést – kezdte Hajdú B. István. – A döntetlen mindenképpen a magyar válogatott számára elfogadható. Az elfogadható egy kiváló kifejezés, merthogy semmiképp sem lenne jó. Azt hiszem, ha a görög válogatott nem nyer Budapesten, végleg lemondhat arról, hogy akár a harmadik, pótselejtezős helyre odaérjen. Ha a magyar válogatott nem nyer, akkor lépéshátrányba kerülhetünk Romániával, Észak-Írországgal, és adott esetben még Finnországgal szemben is, hiszen Helsinkibe és Belfastba még el kell utaznunk, és a magyar-románra sem mondanám, hogy tuti hazai győzelem. Alapvetés: teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, a kijutás szempontjából hazai pályán egy csapatnak győznie kell. Az más kérdés, hogy noha a csoporthelyezése nem ezt mutatja, azért még mindig úgy érzem, hogy a legjobb erőkből álló válogatott a csoportban a görög.

Bár fejtegetései szerint igazából egyik csapatnak sem felel meg a döntetlen, mégis úgy véli, hogy egyikük sem fog támadófocit bemutatni. Mindketten kivárásra játszanak majd, kóstolgatják egymást, és döntő jelentőségük lehet a pontrúgásoknak. Bár az új görög kapitány nemrég azt nyilatkozta, hogy egy teljesen új felfogású csapatot szeretne, amely többet támad, a régi védekező stílust pedig elfelejtené, de Hajdú B. szerint egy válogatott számára a teljesen új játékhoz sok gyakorlás kéne, erre egy hét kevés, bár kicsit talán nyitottabban fognak játszani, mint eddig. A beszélgetés során természetesen szóba került Dárdai Pál, és a berlini vezetőedzői kinevezése is.

– Maga a történet egyáltalán nem tipikus. Nincs még egy Bundesliga-edző, aki mellette egy válogatott szövetségi kapitánya is. És nem is valószínű, hogy nemsoká a spanyolok telefonálni fognak Guardiolának, vagy az ukránok a Werder edzőjének, Szkripnyiknek, hogy gyere és segíts rajtunk. Dárdainak minden egyes felnőtt csapatnál eltöltött nap, edzés, tapasztalat, mérkőzés, pluszt jelent. Bár nagyszerű játékos volt, de akárhogy nézzük, most még csak egy kezdő edző. Minél több mérkőzésre, impulzusra van szüksége. Abból a szempontból még szerencsés a helyzet, hogy a Herthának a Bundesligában hasonló játékstílusban kell játszania, mint ahogy a magyar válogatott teszi. Nincsenek kimagasló sztárok, egységes csapatmunkával kell vért, verejtéket nem kímélve küzdeni minden egyes pontért.

Egy félig komoly kérdésre is válaszolt a kommentátor, és elmondta, hogy szerint döntetlen-szagú mérkőzés lenne a magyar válogatott és a Hertha BSC képzeletbeli találkozója.

– Ha a kérdést kicsit finomítom, és azt mondom, hogy vajon ki férne be a magyar válogatottból a Herthába, akkor kevés játékost tudok megemlíteni. Azt gondolom, hogy a berlinieknél van annyi sorozatmérkőzésekhez szokott minőségi futballista, mint amennyi a magyar válogatottban. Viszont nálunk többen vannak, akik extrát tudnak hozni. Említettem a pontrúgásokat – a Herthánál nincs olyan játékosa, aki úgy be tudja rúgni a labdát középre, ahogyan Dzsudzsák Balázs, vagy Hajnal Tamás. Stieber nyugodtan játszhatna a Herthában is, a védelmük, és elsősorban a szélső hátvédjeik viszont jobbak. Hogy mondjam, hogy senkit ne bántsak meg? Egy oda-visszavágós kupapárharcban a magyar válogatott esélyesebb lenne a Herthánál, a Bundesligában viszont hasonló gondokkal küzdenénk, mint ők. Nem hiszem, hogy egy harmincnégy mérkőzéses német bajnoki sorozatban a magyar válogatott német élcsapat lenne. Inkább a tizedik hely környékén szerepelne – magyarázta Hajdú B. István.

Hogy a népszerű tévériporter hiányol-e valakit a magyar keretből, szerinte hol kaphat szerepet Stieber Zoltán, és a három kapus közül ő kit küldene pályára vasárnap, ide kattintva kiderül!

Olvasói sztorik