Nemzetközi foci

Torghelle nem tud negatívumot mondani

A korábbi 42-szeres magyar válogatott támadó nagyon kíváncsi a Dzsudzsák–Toroszidisz párharcra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A görög gazzetta.gr portál hosszabb interjút közölt az MTK korábbi 42-szeres válogatott támadójával, Torghelle Sándorral. A 32 éves játékos a vasárnapi magyar-görög Európa-bajnoki selejtező esélyeit latolgatta. Természetesen nem véletlenül esett a hellén újságírók választása éppen rá, hiszen több évet játszott Görögországban, előbb a Panathinaikosz, majd a PAOK együttesénél.

Egyből bele a közepébe. Az első kérdés, a vasárnapi végeredmény volt, amelyre Torghelle diplomatikus választ adott.
– Nem tudnám megjósolni, szerintem nagyon nyitott mérkőzés lesz, amelyen bármilyen eredmény előfordulhat. Ha minőség szerint szeretnénk összehasonlítani a két válogatottat, akkor a görögök nyernének, hiszen rengeteg játékosuk van, aki külföldi csúcsbajnokságban szerepel, de aki nem légióskodik, az a hazai bajnokság topcsapatainak meghatározó futballistája. Másrészt viszont erősek vagyunk itthon, és nagyon egységesnek tűnik a magyar válogatott – kezdte Torghelle Sándor.

A következő kérdés után a korábbi magyar válogatott támadó beszámolt az itthoni előkészületekről, és a várakozásokról is.

– Már elfogytak a jegyek, hiszen a magyar emberek mindennél jobban szeretnék, ha kijutna a csapat az Európa-bajnokságra, és ez a továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés lesz. Tele lesz a stadion, persze, ez nem zavarhatja meg a görögöket, mivel a Panathinaikosz, az Olimpiakosz és a PAOK bajnokijain is elképesztő a hangulat, szinte felforrnak a székek. A magyar válogatott ilyen atmoszférában mindent meg fog tenni a győzelemért, ebben biztos vagyok.

Az MTK forrófejű játékosa külön felhívta a figyelmet, hogy nem a magyarokon lesz az eredménykényszer, de nem szabad kinyílniuk a görögöknek.

– A görög válogatottnak nem szabad kinyílnia és nagy területeket hagynia hátul, mert akkor megbűnhődik. Érdekes lesz, hiszen a magyar válogatottnak a döntetlen is elfogadható eredmény, a görögöknek viszont csak győzelem adhat némi reményt a céljaik eléréséhez. Az eredménykényszer nem rajtunk lesz. Dárdai Pál rövid kapitánysága alatt remek csapatot kovácsolt, megtalálta a közös hangot a játékosokkal, akik megfogadják a tanácsait, és végrehajtják az utasításait. Jelen pillanatban nem is találnék semmilyen negatívumot a magyar csapattal kapcsolatban.

Természetesen a görög sérültek is szóba kerültek.

– Amikor láttam, hogy nem fog játszani Szamarasz, Gekasz és Mitroglu, arra gondoltam, mekkora szerencsénk van, de jobban belegondolva a helyettesek előtt ott van a bizonyítási lehetőség, és nem rossz játékosok. Nem szabad beleesniük a magyaroknak abba a csapdába, ugyanúgy kell készülniük, és nem szabad elterelődnie a figyelemnek.

A görög újságírók bennfentes információt is szerettek volna, így a jelenlegi legveszélyesebb magyar futballistáról érdeklődtek.

– Egyértelmű, a Dinamo Moszkva játékosa, Dzsudzsák Balázs. Szuper állapotban van és nagy dolgokra hivatott. A baloldalon játszik, tehát Toroszidisznek kell majd megállítania. Persze tudom, hogy az AS Roma jobbszélsője is remek futballista. Érdekes párharc lesz, az biztos.

Az utolsó kérdés már személyesebb, a görögországi pályafutásáról kérdezték Torghellét.

– Amikor leigazolt a Panathinaikosz, az egy hatalmas lépcsőfok volt a karrieremben, de aztán minden elromlott. Malezani volt a vezetőedző, akitől nem kaptam elég játéklehetőséget, pedig edzéseken mindent megtettem. Úgy gondolom, megérdemeltem volna egy esélyt… Jó leckét kaptam, amit a későbbi állomáshelyeimen fel tudtam használni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik