NB I

Dzsudzsák: sötét ló a görög csapat

A bokasérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs nem foglalkozik az ellenfél neves védőivel, hisz a mienk kreativitásában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfő óta Telkiben készül a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre a magyar válogatott, amely a kedd délutáni edzés előtt sajtótájékoztatót tartott. A mienk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs elmondta, egy kisebb bokasérülés miatt egyelőre a társaktól külön készül a vasárnapi összecsapásra, de szinte biztosan pályára léphet vasárnap.

– Van egy bokasérülésem, kaptam egy rúgást a hétvégi mérkőzésen, akkor fordult alá. Egyelőre különmunkát végzek, de remélem, a hét vége felé már be tudok kapcsolódni a munkába, de még be van dagadva – kezdte Dzsudzsák Balázs. – Örülök, hogy itt lehetek a csapattal. Hosszú ideje nem találkoztunk, úgyhogy egy picit már hiányzott is a közeg. Nagyon komoly mérkőzés vár ránk, ami komoly szintfelmérő lesz a csapat számára. Megvan a kellő a nyomás is, hiszen jó ellenféllel találkozunk, a helyezésük szerintem nem adja vissza azt, hogy valójában milyen erőt képviselnek. Ráadásul új kapitányuk van, ezért teljesen sötét lónak számít, vajon hogy állnak fel, vagy mit fognak játszani. Ez is csak arra ad okot, hogy még jobban a saját játékunkra koncentráljunk, azt tökéletesítsük. Nem lehet más célunk, minthogy ott ragadjunk az élbolyban, és ehhez nagyon kell ez a három pont.

– Mennyire van veszélyben a hétvégi játéka? Van arra esély, hogy nem tud pályára lépni?
– Ennyire azért nem komoly a probléma. Kapom a megfelelő kezeléseket. A szerdai edzőmérkőzést még biztosan nem erőltetem, de ma már különböző stabilizációs feladatokat végzek. Nagyon komoly gépek vannak a wellnessben, és a vízben futástól kezdve mindent csinálunk. Nem hiszem, hogy probléma lehet vasárnap.

– A görög válogatott legerősebb csapatrésze a védelme, ahova az AS Romából vagy éppen a Dortmundból kerültek be játékosok. Nézi, elemzi előre, hogy mi a gyenge pontjuk, mit lehet ellenük tenni?
– Itthonról is kaptunk mindenféle információt, elláttak minket videókkal, és sor kerül majd az egyénenkénti lebontásra is. Itthonról kaptuk a legtöbb anyagot, és ez a hét is ezzel fog eltelni. Különösebben nem foglalkoztat, hogy ki hol, milyen bajnokságban játszik, vagy mennyire jó játékos. Hiszek magamban, és a középpályás- valamint támadósorunkban. Megvan az a fajta kreativitásunk, amit kamatoztatva akár a görög válogatottal szemben is sikeresek tudjunk lenni. Sokkal fontosabb, hogy mi milyen passzban leszünk, és mennyire merünk bátran és agresszívan játszani.

– A görögöknek mindenképp nyerniük kell ahhoz, hogy versenyben maradjanak. Számunkra ez előny vagy hátrány?
– Nem tudom, hogy az új kapitányuk milyen felfogásban küldi őket pályára, de az tény, hogy nekik csak a három pont elfogadható. Már sokszor sokan hangoztattuk, hogy ha tényleg jó pozícióban akarunk végezni, akkor bárki is az ellenfél, hazai pályán nagyon fontos, hogy a három pont meglegyen. Lehet, hogy a görögök győzelmi kényszeréből előnyt tudunk kovácsolni, de nem hiszem, hogy az első perctől kezdve tízen fognak támadni, és eszeveszett módon fegyelmezetlenül otthagynak minket. Nagyon komoly szakembert sikerült megszerezniük, aki a lehető legjobbat akarja belőlük kihozni. Biztos vagyok benne, hogy motiváció szempontjából is más csapat lesz, mint eddig. Jó meccs lesz, és szerintem komoly szintfelmérő mindenkinek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik