Nemzetközi foci

Dárdai nem marad szövetségi kapitány

Ha benntartja a Hertha BSC-t a német élvonalban, búcsút kell mondania a magyar válogatottnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A morgenpost.de ide és ide kattintva olvasható cikke szerint amennyiben bennmaradt a német élvonalban a Hertha BSC, akkor nyáron véglegesítik a vezetőedzői poszton Dárdai Pált, aki ebben az esetben távozik a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról – erről már meg is állapodott Michael Preetz klubmenedzser és az MLSZ vezetése. Mivel a berliniek jól állnak a kiesés elleni harcban, minden bizonnyal a júniusi, finnországi meccs lesz Dárdai utolsó találkozója kapitányként.

A cikk részletesen beszámol arról, hogy Preetz a következő idényben szeretné csökkentei a különbséget a Hertha és az élcsapatok között, ehhez hozzájárulhat, hogy nagyobb lesz a klub költségvetése; az új szezon játékoskeretét napjainkban már javába tervezgetik. A szerző emlékeztet: Dárdai kapitány kinevezése idején még a németek U15-ös csapatát edzette, most viszont a felnőtt keretet irányítja, és sokan úgy gondolják, hogy ez a kombináció nem ideális, mert mindkettő teljes embert kíván. Bár a magyarországi megállapodása novemberig érvényes, nyáron valószínűleg felbontják.

A pénteki, hamburgi siker (1-0) stratégiai pillanatban jött Dárdai számára, hiszen vereség esetén fellángoltak volna a viták a kettős szerepvállalásáról – bár úgy tűnik, ez már így sem tart sokáig…

Olvasói sztorik