Nemzetközi foci

Meccselemző is segíti Dárdai Pált

Késedi Gábor adatsoraiból is készül a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre a magyar kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dárdai Pál szövetségi kapitány a görögök elleni március 29-i Eb-selejtező előtt nagyban hagyatkozik Késedi Gábor meccselemzőre, aki garantáltan mindent kiderít az ellenfélről, amit lehet – írja a BorsOnline.

Nemrég tért vissza liverpooli szakmai gyakorlatáról Késedi Gábor, az MLSZ tavaly május óta főállású meccselemzője, aki folyvást új megoldásokon töri a fejét. Említette, az angol klubnál nyolc elemző dolgozik, míg ő maga a válogatott erőnléti edzőjével, Holanek Zoltánnal együtt adathalmazzal önti nyakon Dárdai Pál szövetségi kapitányt a válogatott derbik előtt.

Így a görögök elleni március 29-i, a Fradi-stadionban esedékes Eb-selejtező előtt Késedi és Holanek videofelvételek százai és a játékosok GPS adatai alapján tudja, hogy például Elek Ákos hányszor passzolt pontosan a Csangcsun Jataj legutóbbi meccsén, vagy egy válogatott védőnk milyen százalékos hatékonysággal rombol. Állítja, az AS Romára épülő görög védelem betonbiztos, de hibára kényszeríthető. Az uruguayi szövetségi kapitány, Sergio Markarian által még perui szakvezetőként alkalmazott taktikai szisztémákat kivesézte, csakhogy nem tudja, a vendégek milyen hadrendet választanak ellenünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik