Nemzetközi foci

Megyeri Balázs szoros magyar győzelmet vár

A görög Olimpiakosz kapusa 1-0-s magyar győzelemmel szívesen kiegyezne vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kisebb sérüléssel bajlódik a görög Olimpiakosz magyar kapusa, Megyeri Balázs, ezért az elmúlt két bajnoki fordulóban a kispadra sem ülhetett le. A Magyar Lelátónak adott interjújában elmondta, kik a görög válogatott legveszélyesebb emberei, mit gondol a magyar csapatról, és azt is, mit tervez a jövőjével kapcsolatban.

– Mennyire várják a sportszerető görögök a válogatott meccset?
– Számukra ez egy létfontosságú mérkőzés. Ez az utolsó esélyük, izgalmas találkozó elé nézünk. Emiatt nagyobb is a várakozás, mint egy „átlagos” válogatott meccs előtt szokott lenni. Új a kapitányuk, ezáltal új lehetőségek előtt állnak, új játékosokkal és ezzel együtt más felfogással is vághatnak neki a párharcnak. Persze, a magyar válogatott részéről is fontos állomás következik – kezdte Megyeri Balázs.

– Mit várnak a frissen kinevezett szövetségi kapitánytól?
– Hogy konkrétan mit várnak, azt nem tudom. Az biztos, hogy azért választották Sergio Markariánt, mert nagyon tapasztalt, aki ismeri a görög labdarúgást. Úgy érezték, ő lehet, aki lelket tud adni a csapatnak, és képes legalább a pótselejtezős hely elérésére. Ebben nagy segítségére van a nyáron visszavonult Karagunisz, aki a görög válogatott sportigazgatójaként tevékenykedik mostanság.

– A görög keretbe három csapattársa is meghívót kapott. Mit mondana róluk, mire figyeljenek oda a legjobban velük kapcsolatban a mieink?
– Három jelenlegi, illetve jó néhány korábbi csapattársam is van a keretben. A magból egykor mindenki Olimpiakosz-játékos volt. Talán a legnagyobb és legveszélyesebb név a válogatottból a gólgyáros, Kosztasz Mitroglu. Ő nemrég kisebb sérüléssel bajlódott, de már egy ideje teljes értékű edzésmunkát végez, rá mindenképpen figyelni kell. Sziovasz egy ballábas, magas belsővédő, Fortunisz pedig egy jó képességű fiatal támadó középpályás, aki a szélen és a támadó mögött is bevethető. Rendre helyet követel magának nálunk a csapatban, gólokat is lő. Mindketten jó formában vannak, Mitroglu a sérülés miatt talán még nem annyira.

– Mit mondana volt csapattársairól?
– A válogatott oszlopai, legbiztosabb pontjai a védők. Ott nem sok a kérdés. A kapus Karnezisz lesz, aki egykoron a Panatinaikoszban védett, így ő csak vetélytársam volt. A Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz négyesből három volt csapattársam, jelenleg hárman is Romában játszanak. Tehát kijelenthető, hogy összeszokott a védelmük. A mai információk szerint az is elképzelhető, hogy ötvédős rendszerben lépnek majd pályára, három belső bekkel, amit a Romában is előszeretettel alkalmaznak. A két szélső védő így följebb tolódhat, a támadásokat segítve.

– Nem lesz hát könnyű dolgunk… Mit gondolsz a magyar válogatott esélyeiről?
– Ha a Dárdai Pál kapitánysága alatt elkezdett utat, az általa hozott mentalitást, a magabiztos védekezést és önbizalommal teli játékot tudjuk folytatni, akkor vasárnap jó eséllyel pályázunk a győzelemre. Egy jó eredménnyel akár a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat. Hosszú még az út, de ezzel remek pozícióból várhatnánk a folytatást.

– Beszéljünk egy kicsit önről: jelenleg egy kisebb sérüléssel bajlódik. Mi történt?
– Jelenleg is kezelésen vagyok, egy masszázságyon fekszem. A combhajlítómmal volt egy kisebb problémám, az utóbbi két mérkőzésen a keretbe sem kerültem be emiatt. De ma már teljes edzésmunkát végeztem.

– Azelőtt is csak a kispadon számítottak önre. Nyáron lejár a szerződése. Váltani, vagy maradni szeretne?
– Akár jöhet egy új csapat is. Egyelőre azonban nem mennék ebbe bele. Tény, hogy nyáron lejár a szerződésem, az is tény, hogy az Olimpiakosz szeretne megtartani, és az is, hogy én játszani szeretnék. És ezt tartom az elsődleges szempontnak. Olyan helyre szeretnék kerülni, ahol minél többet játszhatok, mert az elmúlt két évben volt egy kisebb törés e téren a karrieremben. Bízom benne, hogy ez változni fog, hogy hol, azt majd az idő eldönti.

– Meg tudja erősíteni a sajtóhíreket, hogy Törökországból, Németországból, Angliából vagy épp az AEK Athéntól is érdeklődnek ön iránt?
– Egyelőre erről én is csak az újságokból értesülök. A menedzsereimmel abban állapodtunk meg, hogy amíg nincs konkrét ajánlat, addig ezzel nem szeretnék foglalkozni. Nyilván az embernek sok elképzelése van. Bízom benne, hogy olyan helyen folytatom, ami minden szempontból kielégítő, mind játékpercekben, mind a bajnokság szintjét tekintve. Kíváncsian várom a fejleményeket.

– Hosszú távú cél pedig a válogatott…
– Igen, szerintem ez minden futballistának pluszmotiváció. Szeretnék végre már én is bemutatkozni a nemzeti tizenegyben, ez mindenképpen egy ösztönző tényező.

– Nem ússza meg egy tipp nélkül! Mi lesz a magyar-görög végeredménye?
– Nem szeretek tippelni, de egy-nullás magyar győzelemmel teljesen kibékülnék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik