Nemzetközi foci

Topligába kerülhet Megyeri Balázs

Az Olimpiakosz magyar kapusa iránt görög, török, angol és német klub is érdeklődik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Megyeri Balázs szerződése idén nyáron lejár a görög élvonalbeli Olimpiakosznál, és egyelőre nem tudni, hosszabbít-e, vagy távozik. Az ügynöke szerint a görögök még nem jelentkeztek írásos szerződésajánlattal, pedig a jelenlegi keret tagjai közül a 24 éves kapus van a leghosszabb ideje, öt éve a klubnál. Vannak érdeklődők a Bundesligából, Törökországból, de az AEK Athén és a Derby County is felfigyelt rá.

Az Origo.hu a csapat ügyeit jól ismerő görög sportújságírótól úgy értesült, hogy az Olimpiakosz szeretné meghosszabbítani Megyeri szerződését, mivel jó esély van arra, hogy a mostani első számú kapus, Roberto Jiménez távozik a klubtól. A görögök úgy tudják, Megyeri csak akkor fogadja el az ajánlatot, ha garantálják neki a biztos csapattagságot. De mivel még nem dőlt el Jiménez jövője, a magyar kapus figyeli, milyen egyéb lehetőségek jöhetnek számításba.

Menedzsere, Hrutka János szerint könnyen lehet, hogy az Olimpiakosz nyáron kapus nélkül marad, és szerinte nincs összefüggés Megyeri és Roberto jövője között.

– Balázsnak lejár a szerződése, Robertónak még van egy éve, de ő olyan teljesítményt nyújtott, hogy továbbállhat egy másik klubhoz, ez esetben az Olimpiakosz akár kapus nélkül is maradhat – mondta az Origónak Hrutka.

A 2010 óta Görögországban védő kapust az origo.hu információi szerint szerette volna megnézni a Derby County egyik játékosmegfigyelője az AEK–Olimpiakosz kupameccsen, ám végül nem Megyeri védett, mert a találkozó fontosságára való tekintettel az edző ezúttal a bajnokikon bevetett Jiménezt játszatta.

Hrutka szerint tavaly nyáron volt egy kísérlet a görögök részéről, hogy hosszabbítsanak Megyerivel, viszont írásban azóta sem jelentkeztek, hiába ígérték decemberben és idén is.

– Balázs a legrutinosabb a csapattagok közül, hiszen már öt éve a csapatnál van, és az ötödik bajnoki címe felé halad, ezért úgy érzem, ennél több figyelmet érdemelne. Hogy marad-e, nem tudjuk, de a Bundesligából és Törökországból is van iránta érdeklődés, sőt a városi rivális AEK Athén is figyeli. A Derby Countyról viszont nem tudok – ha komoly lenne az érdeklődés, akkor tudnék –, bár ettől még elképzelhető, hogy megnézték az egyik meccsen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik