Nemzetközi foci

Gera Zoltán örül a túlélésnek

A Fradi és a válogatott rutinos játékosa boldog, mert nem sérült meg a téli műfüves időszakban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Gera Zoltán fejes góljával győzte le a magyar válogatott 1-0-ra Finnországot tavaly ősszel. A mieink most ismét Európa-bajnoki selejtezőre készülnek, ezúttal Görögország lesz az ellenfél a Groupama Arénában, vasárnap este. A keretben most is ott van a Ferencváros rutinos játékosa, aki a keddi sajtótájékoztatón örömmel nyugtázta, hogy nem sérült meg a kritikus időszakban.

– A téli felkészülést, a műfüves időszakot sikerült túlélnem, ami nem volt egyszerű, de szerencsére elkerültek a sérülések. Nagyon fontos volt, hogy jó felkészülést tudjak csinálni a csapattal együtt. Szerencsére jól indultunk, jól szerepeltünk, szóval terhelés alatt vagyok, játszom a mérkőzéseket, és nagyon örülök, hogy újra itt lehetek – mondta Gera Zoltán.

Tőzsér a bajnoki címre hajt

Volt egy kisebb hullámvölgye a Watford csapatának az angol másodosztályban (Championship), de a közelmúltban ismét jól szerepel, ennek köszönhetően a második helyen tanyázik jelenleg. Nem csoda, hogy Tőzsér Dániel szeme előtt a feljutás lebeg.

– Angliában szerencsére minden változatlan minden rendben van, küzdünk a bajnoki címért. Van még hátra hét meccsünk, és szeretnénk legalább olyan helyen befejezni, mint ahol most állunk, mert ugye másodikok vagyunk, ami automatikusan feljutást jelent – kezdte Tőzsér, majd a válogatott felkészüléséről is beszélt. – Az első két edzés könnyebbre sikerült, majd délután megkapjuk az első terhelést. Mindenkinek regenerálódnia kellett, mert van, aki vasárnap játszott. Dárdai Pál mindenkinek adott időt, hogy utolérje magát, ennek sikerülnie kellett maximálisan eddig, úgyhogy mostantól elkezdjük a keményebb edzéseket.

Olvasói sztorik