Nemzetközi foci

Ott lesz az Európa-bajnokságon a magyar válogatott

A fogadóirodák többségénél a legjobb húszban szerepel Dárdai Pál együttese.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rövidesen folytatódnak az Európa-bajnokság selejtezői. Mint ismert, a kilenc csoportból összesen 23 együttes kvalifikálhatja magát a 2016-os franciaországi tornára – a kilenc-kilenc csoportelső, illetve csoport-második automatikusan jut tovább, csakúgy, mint a legjobb harmadik, míg a további nyolc harmadik helyezett pótselejtezőt vív a maradék négy helyért.

Természetesen nem csak a szurkolók számolgatják, hogy vajon milyen esélyekkel pályáznak nemzeti csapataik a továbbjutásra, hanem a különböző fogadóirodák is, amelyek mindent megtesznek azért, hogy a lehető legpontosabban belőjék az adott válogatottak szorzóit.

Az jól látszik, hogy a topcsapatok esetében biztosra veszik a továbbjutást, így például Anglia, Spanyolország, Németország és Olaszország esetében sem hoz nagy hasznot, hogy az adott válogatott ott lesz az Európa-bajnokságon. Némileg érdekes, hogy előbbi csapatok közé sorolják a B-csoportban jelenleg csak negyedik helyen álló Belgiumot is, amely annak ellenére fut minimális szorzókkal, hogy egyelőre pótselejtezőt sem ér az Izrael, Wales, Ciprus trió mögött elfoglalt negyedik helye – igaz, egy meccsel kevesebbet is játszott a három kör után veretlen alakulat.

A mieink a TOP20-ban

Több fogadóiroda ajánlatait összegezve jól kirajzolódik, melyik az a 10-15 csapat, amelyet egyértelműen Franciaországba várnak a bukmékerek. A már említett válogatottak mellett ott van például a mieink csoportját vezető Románia is, amelynek kvalifikációjára a legtöbb irodánál már csak 1.1-es körüli pénzt fizetnének ki. A jelenlegi csoportelsők közül egyébiránt a lengyel nemzeti együttesre éri meg leginkább fogadni: több irodánál is 1.5 körüli szorzóval kínálják továbbjutását.

Az F-csoportban a Dárdai Pál vezette magyar válogatott a harmadik helyről várja a folytatást a már említett Románia, valamint Észak-Írország mögött. Finnország három ponttal marad le mögöttünk, Feröer egy győzelemmel és három vereséggel az ötödik, a soros ellenfél, Görögország pedig egyetlen ponttal az utolsó. A magyar válogatott a görög meccs előtt előkelő helyen szerepel: egyes irodáknál közvetlenül a „biztos” továbbjutókat követi, de az átlagot tekintve is a legjobb húszban helyezkedik el, vagyis az irodák többsége úgy véli, ott lesz a soron következő kontinensviadalon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik