Nemzetközi foci

Elek nem nyaggatja Husztit

A válogatottságot lemondó légiós nemrég úgy fogalmazott: soha ne mondd, hogy soha...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Elek Ákos is tagja a Görögország elleni, vasárnap esti Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretének. A kínai Csangcsun Jataj játékosa a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyáltalán nem bánta meg a téli csapat- és kontinensváltást.

– Épségben megérkeztem, az átállás egy éjszaka alatt sikerült. A finnek elleni mérkőzés óta nagyon vártam, hogy újra tétmeccset játsszunk, bízom benne, hogy hasonló sikerrel vesszük majd a következő akadályt is, mint azt, vagy éppen a bukarestit. Nem gondolkozunk másban, csak a három pontban. A beilleszkedésem abszolút jól sikerült, kicsit új impulzusokat is kaptam kint, de természetesen hiányzik Magyarország és hiányzik az előző klubom, de egyáltalán nem bántam meg.

Elek Ákos azt mesélte, hogy csapattársával, a válogatottságot korábban lemondó, és döntése mellett azóta is kitartó Huszti Szabolccsal beszélgettek már a nemzeti csapatról.

– Természetesen szóba került. Azt nem mondanám, hogy próbáltam rá hatni, mert azt gondolom, hogy tiszteletben kell tartani a döntését, nagyon sokan próbálták már meggyőzni arról, hogy jöjjön vissza és csatlakozzon. Én nem érzem rajta azt, hogy visszajönne, de ő úgy fogalmazott: soha ne mondd, hogy soha… Azt ki merem jelenteni, hogy szükségünk lenne rá, mert ő a legjobb játékos a kínai csapatunkban.

Dárdai hihetetlenül profi

Hajnal Tamás számára az idei év egyelőre a nagy visszatérésekről szól, hiszen újra a Ferencvárosban játszik, és ismét pályára léphet a válogatottban.

– Ez az év eddig pozitív meglepetésekkel, jó hírekkel szolgált számomra. Nagyon örültem, hogy visszatérhettem a Fradiba, ráadásul ilyen sikeresen. Annak is örülök, hogy Dárdai Pál ilyen gyorsan számít rám, és meghívót kaptam a válogatottba. Nagyon kíváncsi voltam, milyen a munka vele: hihetetlenül profi módon mindent a legaprólékosabban előkészít, megtervez, és ezt a profizmust megkövetelni a játékosoktól is minden egyes feladatnál. Az apró részleteknél lehet érezni, hogy mindenhova odaér a szeme, mindent lát. Eddig csak pozitívumokkal tudok szolgálni – mondta Hajnal Tamás.

Olvasói sztorik