Hírek

„Tudtam, mire számíthatunk”

Rudolf Gergely szerint a csapatnak az új kiírás miatt minden esélye megvan, hogy kijusson az Európa-bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott keretedzésének egyik nagy visszatérője Rudolf Gergely, akire sérülések, formahanyatlás és klubproblémák miatt az utóbbi egy-két évben nem számíthatott Egervári Sándor. Mivel tavaly nyáron Győrbe igazolt, az új szövetségi kapitány, Pintér Attila tudta, mire számíthat a korábban hosszú évekig külföldön szereplő csatártól.

A válogatott keddi sajtótájékoztatóján Rudolf Gergely elmondta, szerinte most reális esélyük van kijutni egy világversenyre.

– Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek a válogatottban. Nagyon készültem erre, próbáltam mindent megtenni, hogy itt lehessek, és újra olyan formában játszhassak, mint a legutóbbi válogatottbeli szerepléseim alkalmával. A jövőben is mindent megteszek, hogy a csapat hasznára legyek az ilyen összetartásokon, az edzéseken és a mérkőzéseken – kezdte Rudolf Gergely. – Győrben volt szerencsém együtt dolgozni Pintér Attilával, ezért tudtam, mire számíthatunk a mostani két nap során. Nagyon felkészült edző, aki ismeri a Magyarországon szereplő játékosokat és a játékstílusukat. Hiszem, hogy a csapatunk versenyképes lesz. Sokszor elhangzott, hogy szeretnénk odaérni egy világversenyre, de szerintem most reális esélyünk van rá. Ezek az összetartások azért hasznosak, mert a kapitány megismeri az állapotunkat, mi pedig a taktikát, amit én már Győrből ismerek. Minden játékosnak hasznos, ha többféle rendszerben játszhat. Kevés ideje van a válogatott keretnek felkészülni, de most lehet gyakorolni, amit élesben meg kell valósítanunk.

Amikor egy Rudolf Gergelyhez intézett kérdés során szóba hozták Szalai Ádám elhíresült beszédét, a Győri ETO játékosa érdemben nem minősítette a Schalke légiósának kijelentéseit.

– Amikor legutóbb itt voltam, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, akkor sem voltunk olyan távol a kijutástól. Az utóbbi másfél-két évben nem voltam itt, ezért nem tudom pontosan, mit érzett Ádám, és mire gondolt. Az új kiírás miatt minden esélyünk megvan, hogy kijussunk, és mindent el fogunk követni személy szerint is, és csapatszinten is – folytatta Rudolf Gergely. – Visszanyertem a formámat, és azért edzettem végig a decembert, hogy olyan formába kerüljek, mint korábban, persze ebből a szempontból a meccsek a meghatározóak. Teljesen rendbe jött a Debrecen elleni meccsen megsérült lábam. A belső térdszalagom húzódott meg és szakadt be részlegesen, emiatt hét hetet hagytam ki, de az utolsó mérkőzéseinken már segítségére tudtam lenni a csapatnak. A decembert végigedzettem, hogy olyan jó állapotban legyek januárra, mint a kihagyás előtt voltam.

Válogatott mondatok, válogatás nélkül

Futács Márkó, Diósgyőr: – Ennek a másfél napnak a legfőbb részét a taktikai dolgok alkották, leginkább a védekezésről volt szó. Mindegy milyen klubból jön az ember, ezeket mindenkinek tudnia kell. Azért vagyunk ennyien, hogy mindenki lássa, mit követel a kapitány. Mindenki profitált ebből a két napból.

Balogh János, Nyíregyháza: – Lassan két éve Nyíregyházán védek, remélhetőleg nyáron feljutunk az első osztályba, bár ezt a sajtóban még nem nagyon jelentjük ki, de a tények azt mutatják, hogy jó esélyünk van rá. Remélem, hosszabb távon is számítanak rám a válogatottban, és annál tovább is itt tudok maradni, mint legutóbb. A meglepetés erejével hatott rám a meghívó, nem számítottam rá, hiszen az NB II-ből nem igazán hívnak be játékosokra a bő keretbe sem, de büszkeséggel töltött el.

Simon Krisztián, Újpest: – Meglepett a meghívó, de természetesen nagyon örültem neki, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az egyszeri behívó nem azt jelenti, hogy folyamatosan válogatott kerettag leszek, de mindent meg fogok tenni ennek érdekében. A mostani másfél napot nagyon hasznosnak ítéltem, nagyon sok taktikai dolgot gyakoroltunk, és csapat jól állt hozzá a feladatokhoz.

Korhut Mihály, Debrecen: – Engem is meglepett ez a váratlan meghívás, de örülök, hogy itt vagyok, és remélem, amikor szűkebb lesz a keret, akkor is itt tudok majd ülni.

Priskin Tamás, klub nélküli: – Előre terveztünk a családdal három napot Londonban, hiszen szép nyolc évet töltöttem ott, és szívesen járok vissza, de amikor megkaptam a telefont, nem volt kérdés, hogy kihagyom, és idejövök a válogatotthoz. Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Még semmi konkrétumról nem tudok beszámolni a továbbiakkal kapcsolatban, vannak lehetőségek, vannak érdeklődök, bízom benne, hogy mihamarabb eldől a sorsom.

Olvasói sztorik