NB I

A pénz nem minden

Kondás Elemér és Artner Tamás is biztosította a szövetségi kapitányt, hogy mindenben segítik a nemzeti csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila, a magyar válogatott decemberben kinevezett szövetségi kapitánya találkozóra hívta az NB I-es klubok edzőit az MLSZ székházába, hogy egyeztethesse a terveit az összefogás érdekében. A megbeszélés témája a válogatott és a klubok jövőbeni, az eddiginél lényegesen szorosabb együttműködése volt.

Pintér Attila összeállított egy programtervet a következő hónapokra, de ennek megvalósítása kizárólag az NB I-es klubok támogatásával jöhet létre. A válogatott és az egyesületek közti párbeszédet megkönnyítendő, a szövetség rendszeres időközönként összehívná a klubok vezetőedzőit, vezetőit. A mostani találkozón részt vett a DVSC edzője, Kondás Elemér is, aki a Rangadó.hu megkeresésére beszámolt első benyomásairól.

– A szövetségi kapitánynak volt egy-két elképzelése, azt osztotta meg a többi edzővel, és kérte a véleményünket ezzel kapcsolatban. A pontos részleteket majd Pintér Attila elmondja, de a lényeg, hogy többször szeretne összetartást a válogatott játékosoknak. Kérte, hogy mondjuk olyan futballistákat a saját csapatunkból, akiket érdemesnek tartunk a válogatottságra – kezdte a Debrecen vezetőedzője.

Kondás Elemér nem akar elkiabálni semmit, így a keret kijelölését Pintér Attilára bízza, de arról biztosított mindenkit, hogy a DVSC mindig segíteni fogja a magyar válogatott munkáját.

– Nem szeretnék neveket mondani, mert majd a szövetségi kapitány eldönti, hogy kit hív meg a válogatott keretbe. Én annyit mondhatok, hogy a Debrecen ezután is maximálisan fogja segíteni az MLSZ és a válogatott szövetségi kapitány munkáját – mondta Kondás Elemér, aki a csapatából idén először január 6-án delegálhat játékosokat a válogatottba.

A Debrecen játékosai közül Korhut Mihály, Lázár Pál, Szakály Péter és Verpecz István vehet részt az első összetartáson. Az elmúlt években rendszeres kerettag volt Mészáros Norbert, őt most nem hívta be az új kapitány. A Haladásból most Guzmics Richárd, Predrag Bosnjak és Radó András kapott meghívót, tehát Pintér egyelőre nem számít Devecseri Szilárdra és Halmosi Péterre.

A Rangadó.hu érdeklődésére Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője kijelentette: itt az idő, hogy a sportágban szerepet vállaló emberek mindent megtegyenek a válogatott sikerének érdekében.

– Amit Pintér Attila meg szeretne valósítani, az egyértelműen jó és követhető. Egyértelműen szeretne támaszkodni az NB I-es edzőkre, akiknek a segítségét kéri – mondta Artner Tamás. – Ezúttal is kijelentette, hogy tényleg csak közösen lehet elérni, hogy a válogatott eredményes legyen, és kijusson az Európa-bajnokságra. Azt szeretné, hogy kéthetente hétfőnként megkaphassa a kerettagokat, mi pedig támogatni fogjuk őt. A Haladás mindent elkövet, hogy a válogatott sikeres legyen, mert a magyar labdarúgásban most egyértelműen ez a legfontosabb. Az utóbbi években rengeteg pénz áramlott idehaza a futballban, ennek az eredményeken is meg kell mutatkoznia. Itt az idő, hogy a sportágban szerepet vállaló emberek mindent megtegyenek ennek érdekében.

Olvasói sztorik