Hírek

A légiósok is maximálisan mellette állnak

Júniusban már világbajnoki résztvevő ellenféllel szeretne játszani Pintér Attila szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December közepén, amikor Pintér Attila lett a válogatott szövetségi kapitánya, a székfoglalójában arról beszélt, hogy a magyar csapat csak akkor lehet ismét eredményes, ha mindenki összefog. Éppen ezért már beszélt is az NB I-es edzőkkel, illetve meghirdette, hogy a korábbiaktól eltérően minden hétfőre szeretné összehívni az itthon játszó kerettagokat. A kapitány nem várt sokáig a stábja kijelölésével sem: Farkas József, Holanek Zoltán, valamint Markó Zsolt kapusedző segíti a munkáját.

A január 6-7-én, hétfőn és kedden esedékes első összetartás előtt Pintér Attila a Magyar Hírlap hasábjain elmondta, igazán jólesett neki, hogy a külföldön futballozók ígérték, megpróbálják elintézni klubjaiknál, hogy ott lehessenek a februári edzőtáborban.

– Amikor megválasztottak szövetségi kapitánynak, elmondtam, hogy összefogásra van szükség. Egyedül nem tudok csodát tenni – kezdte Pintér Attila. – Azért hívtam össze a kollégákat, mert ők ismerik a legjobban a játékosaikat. Kértem őket, ajánljanak nekem a csapatukból labdarúgókat. Hiszem, hogy ez az út, amelyen most közösen elindulunk, a sikerek felé vezet, mert régebben, amikor a magyar futball eredményes és sikeres volt, akkor többek között ilyen összefogás jellemezte.

Három klub, az MTK, a Bp. Honvéd és az Újpest nem küldött senkit a múlt heti megbeszélésre, de az új szövetségi kapitány nem neheztel a fővárosi egyesületekre.

– Semmi probléma nincs, mert Garami Józsi bácsival beszéltem, és mondta, hogy későn értesült a megbeszélésről. Az Újpest szerb edzője még a hazájában van, az ottani karácsonyt ünnepeli. A Honvéd olasz edzőjével pedig a héten egyeztetek. Természetesen felkerestem őket, és bízom benne, hogy ők is támogatni fognak, és segítik a munkámat.

A válogatottban számításba vehető játékosok közül mintegy huszonöt-harminc emberrel már beszélt személyesen vagy telefonon Pintér Attila.

– A külföldön játszók is biztosítottak, hogy maximálisan mellettem állnak, és tetszik nekik a felvázolt elképzelésem. Február közepén szeretnénk kilenc-tíznapos külföldi edzőtáborba utazni, és igazán jólesett, hogy a külföldön futballozók ígérték, megpróbálják elintézni klubjaiknál, hogy ott lehessenek velünk.

Pintér elmondta, hogy a februári edzőtáborozás során, valamint a március 5-i FIFA-játéknapon is mindenképpen szeretnének barátságos mérkőzést játszani. Az MLSZ illetékesei javában dolgoznak az ellenfél kiválasztásán. Első nekifutásra nem szeretnének topcsapattal találkozni, de a júniusi FIFA-játéknapon már mindenképpen olyan ellenféllel akarnak játszani, amely résztvevője a nyári, brazíliai világbajnokságnak.

– Az a véleményem, hogy csak ilyen csapat ellen mérhetjük le, hogy hol tartunk valójában. Addig pedig maradnak a hétfői összetartások Telkiben meg a kőkemény munka – mondta Pintér Attila.

Olvasói sztorik