NB I

A rossz hír után jött a jó…

Predrag Bosnjak azt hitte, korábban kezdődik a Haladás felkészülése, aztán kiderült, hogy csatlakoznia kell Pintér Attila keretéhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott decemberben kinevezett szövetségi kapitánya, Pintér Attila többször is össze akarja hívni egy-két napra a hazai élvonalban szereplő játékosokból álló keretét. Az első ilyen összetartásra január 6-án, hétfőn kerül sor Telkiben.

A Haladás csapatából meghívót kapott Guzmics Richárd, Radó András, és a szombathelyiek 28 éves védője, Predrag Bosnjak is, aki a haladasfc.hu érdeklődésére elmondta, hogyan fogadta a hírt.

– Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy számítanak rám – kezdte Predrag Bosnjak. – Tóth Miklós ügyvezető felhívott, és mondta, hogy van egy jó és egy rossz híre. A rossz hír az, hogy vasárnap kell visszamennem Szombathelyre. Leesett az állam, mert nem tudtam semmiről, és azt hittem korábban kezdődik a felkészülés. Majd kiderült, hogy erről szó sincs, csak jelentkeznem kell a válogatottnál Telkiben. Fantasztikus hír volt, minden futballista ilyen hívást vár.

Minden játékos arról álmodik, hogy válogatott lehessen. Ha már tagja a keretnek, nyilván nem elégszik meg ennyivel…

– Nem szeretnék ennyire előretekinteni, de mindenkinek benne van a fejében, hogy válogatott lehessen. Szerintem bárkinek van esélye, aki a keret tagja, de komolyabban még nem gondoltam bele, mert hatalmas volt a meglepetés.

A Haladás és a Győr rendkívül jó meccseket játszottak az NB I-ben, így a szombathelyi védő ellenfélként már kaphatott képet Pintér Attila munkásságáról.

– Szerintem Pintér Attila nagyon jó edző, aki komoly taktikai érzékkel van megáldva, ezt bizonyította Győrben is, mert nagyon nehéz volt ellenük futballozni – mesélte Predrag Bosnjak. – Szerintem kijuthatunk az Európa-bajnokságra. A magyar válogatott sokszor jól játszott a világbajnoki selejtezőkön, csak egy kis szerencse hiányzott.

Olvasói sztorik