Hírek

Itt a teljes Pintér-keret

Újoncok sora kap esélyt a bizonyításra az új szövetségi kapitánytól, de például Rudolf Gergely is meghívást kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila 32 fős keretet állított össze január 6-7-i válogatott összetartásra, a meghívott játékosoknak közel a fele még nem szerepelt a felnőtt válogatottban.

A decemberben kinevezett szövetségi kapitány még első sajtótájékoztatóján, közvetlenül a bemutatása után elárulta: szeretné elérni, hogy a válogatott bő keretében számításba vett labdarúgók rendszeresen részt vehessenek összetartásokon, annak érdekében, hogy a játékosok minél gyorsabban megismerkedjenek a válogatott követelményrendszerével, a taktikai feladatokkal.

Az OTP Bank Liga klubvezetőivel, edzőivel történt pénteki egyeztetésen Pintér Attila elmondta: január 6-án tartja az első edzőtábort, majd tervei szerint 13-án és 20-án is összehívja a játékosokat, február elején pedig egy törökországi edzőtáborozásra nyílik lehetőség. A szövetségi kapitány arra kérte kollégáit, hogy ők is tegyenek ajánlásokat, saját csapatukból kiket tudnának elképzelni a válogatottban. A megbeszélést követően összeállt az első edzőtáborozás kerete, január 6-7-én 32 NB I-es labdarúgó találkozik Telkiben.

Pintér Attila hangsúlyozta: a mostani meghívás nem jelent automatikus kerettagságot, a szakmai stáb egyelőre csak ismerkedik a futballistákkal, később az összetartásokon és a bajnoki mérkőzéseken legjobban szereplő labdarúgók, a légiósokkal kiegészülve alkothatják a keretet.

– Nem szeretném, ha félreértéseket szülne a mostani összetartásra kijelölt keret, ezért szeretném előre leszögezni: az, hogy egy adott játékos most meghívót kapott, nem jelenti egyben azt is, hogy később válogatott lesz – jelentette ki a szövetségi kapitány az MLSZ honlapján. – Egyelőre csupán arról van szó, hogy a megnevezett játékosokra kíváncsiak vagyunk, és rájuk is gondolunk majd az első válogatott mérkőzésre készülő keret összeállításánál. Sok kiszemeltünk külföldön játszik, őket most természetesen nem tudjuk megnézni, az első válogatott mérkőzésen azonban számítunk rájuk, mint ahogyan több itthon játszó futballistára is a most meghívottak közül.

A keretben több jelenlegi korosztályos válogatott játékos is helyet kapott (Kalmár Zsolt, Holman Dávid, Radó András, Bacsa Patrik), valamint részt vesz a gyakorlásokon a belga Oostende alkalmazásában álló Vass Ádám, az Alanyija Vlagyikavkaztól néhány hete távozó, és jelenleg klub nélküli Priskin Tamás, illetve egyedüli másodosztályú futballistaként a Nyíregyházán szereplő kapus, Balogh János.

A kerettagok hétfőn délelőtt találkoznak Telkiben, mindkét nap két-két edzés szerepel a programban.

A válogatott összetartásra kijelölt keret

Kapusok: Verpecz István (Debrecen), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Balogh János (Nyíregyháza)

Védők: Lázár Pál (Debrecen) Fiola Attila (Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Lang Ádám (Győr), Lipták Zoltán (Győr), Kádár Tamás (Diósgyőr) Bosnjak Predrag (Haladás), Korhut Mihály (Debrecen), Devecseri Szilárd (Haladás)

Középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton), Pátkai Máté (Győr), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőr), Szakály Péter (Debrecen), Holman Dávid (Ferencváros), Vass Ádám (KV Oostende, belga), Kalmár Zsolt (Győr), Koltai Tamás (Győr)

Támadók: Varga Roland (Győr), Orosz Márk (Lombard Pápa), Szatmári Lóránd (Pécs), Simon Krisztián (Újpest), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Futács Márkó (Diósgyőr), Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Győr), Radó András (Haladás), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (klub nélkül)

Olvasói sztorik