Hírek

A semminél több

Őri Márk szerint a Szurkolói Irodának néha könnyebb dolga van az MLSZ-szel, mint a klubokkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másfél évvel ezelőtt alakult a Szurkolói Iroda, amely az alapszabály rendelkezései szerint nem része az MLSZ szervezetének, bár együttműködést biztosító jogviszonyban áll a szövetséggel. A társaság nagy lendülettel látott munkához, és az eredmények sem maradtak el. Rendszeresek az egyeztetések a klubokkal és a szövetséggel, ezáltal egyre nagyobb tekintélyt vívott ki magának az iroda. Őri Márk elnök a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ismét felszólal a szerdai rendezvényen, a Magyar Labdarúgás Fórumán, és a zártkapus magyar–román válogatott világbajnoki selejtező ügyében is cselekedni szeretnének.

– Melyek a Szurkolói Iroda aktuális feladatai napjainkban?
– Készülünk a szerdai Magyar Labdarúgás Fórumára, amelyen fel fogok szólalni, illetve sürgősséggel bejött a magyar-román válogatott meccs zártkapussá minősítése is. Levélben fordulunk a FIFA-hoz, amelyben fel akarjuk hívni a figyelmet döntésük súlyosságára, és szeretnénk elérni, hogy változtassák meg a határozatukat. Ugyanakkor nem akarunk az MLSZ irányával szembemenni, tehát amíg nem reagálnak, nem szeretnénk a levelünkkel gyengíteni az MLSZ pozícióit – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Őri Márk. – Egyébként a Csányi Sándorral novemberben egyezetett kérdések mentén igyekszünk foglalkozni a bajnoki mérkőzések kezdési időpontjainak, illetve a televízió-közvetítések időpontjainak áttárgyalásával, hogy az új szerződések úgy szülessenek meg, hogy a szurkolók minél kedvezőbb időpontban láthassák a meccseket.

– Milyen a kapcsolatuk a szövetség elnökével?
– Rendkívül jó, sőt rajta és Vági Márton főtitkáron kifejezetten érezni a segítőkészséget. Ők tényleg meghallgatják a szurkolók álláspontját, és számítanak az aktív szurkolókra, az ultrákra, akik megadják a mérkőzések hangulatát, mert szerintük is szükség van rájuk. Közös célunk, hogy a nézőtérről eltűnjenek a rendbontások, bár amióta a Szurkolói Iroda működik, nagy skandalum egyetlen NB I-es meccsen sem történt. Mindent megteszünk, hogy a másik fél részről is eredményes legyen az együttműködésünk.

– Milyennek ítéli a Szurkolói Iroda érdekérvényesítő képességét és eddigi eredményeit?
– A semminél több, amit eddig elértünk. A szurkolói kártyát nem vezették be, amikor tervezték, a tavalyi évben pedig elértük a vendég jegyárak maximalizálását, ami minden idegenbe utazó szurkoló számára nagyon fontos, és a pénztárcákon is mérhető dolog. Ez nagy eredmény, bízom benne, hogy a további céljainkat, feladatainkat is megvalósítjuk. Be kell látni, hogy nem egyszerű a dolgunk, hiszen nem csak az MLSZ-el kell megegyeznünk, gyakran egyes klubok nem támogatják felvetéseinket. Sőt, néha az MLSZ-szel könnyebb dolgunk van…

Olvasói sztorik