Hírek

Lehetőséget kell adni a fiataloknak

Csányi Sándor MLSZ-elnök hiányolja a magyar fiatalokat az NB I-es csapatokból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint az utánpótlás egyik problémája, hogy a fiatal játékosok nem igazán jutnak lehetőséghez az első osztályú klubok felnőtt csapatainál – írja az MTI.

Csányi, aki szerdán a Sport Televíziónak adott interjút a Magyarország–Ausztria (1-2) U19-es Európa-bajnoki selejtező szünetében, kitért arra, hogy a korosztályos válogatottat a csoportban megelőző osztrákoknál és bolgároknál is több olyan futballista lépett pályára, akik a felnőtt első osztályban szerepelnek, míg a magyaroknál csak néhányan, ők is inkább az NB II-ben pallérozódnak.

– Arról van szó, hogy nálunk vagy nem megfelelő utánpótlásmunka folyik a kluboknál, és a mi játékosaink nem érnek be tizennyolc-tizenkilenc éves korban, vagy a klubok edzői nem kellő bátorsággal nyúlnak a fiatalokhoz – magyarázta Csányi Sándor. Az MLSZ elnöke úgy véli, ezen mindenképpen változtatni kell, álláspontja szerint azoknál az akadémiáknál, illetve kiemelt NB I-es, NB II-es utánpótlásképző központoknál, ahonnan nem kerül ki felnőtt korú játékos, nem érdemes tovább finanszírozni a munkát.

Az interjúban kitért arra is, hogy milyen jelei vannak a fejlődésnek. A versenyrendszerben részt vevő csapatok száma 8000-ről 9000-re emelkedett, 2900 helyett 3500 ifjúsági csapat van Magyarországon, míg a Bozsik-programban részt vevő fiatalok száma 60 ezerről 130 ezerre nőtt.

Olvasói sztorik