Hírek

Mészöly Géza szűkítette keretét

Az U19-válogatott a bolgárokkal és az osztrákokkal harcolhat a továbbjutást érő két helyért a hazai rendezésű selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki selejtező programja
November 2. péntek
Ausztria – Andorra, Tatabánya, 13:30
Magyarország – Bulgária, Telki, 13:30
November 4. vasárnap
Ausztria – Bulgária, Tatabánya, 13:30
Andorra – Magyarország, Telki, 13:30
November 7. szerda
Magyarország – Ausztria, Telki, 13:30 (Sport TV)
Bulgária – Andorra, Tatabánya, 13:30

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mészöly Géza vezette szakmai stáb szerdán 18 fősre szűkítette bő, 23 játékost számláló keretet, az utolsó gyakorlásokon már csak a tornára nevezett tizennyolc játékos vesz részt. Érdekesség, hogy a 16 mezőnyjátékos közül négyen 1995-ös születésűek, ők tavasszal a 17 évesek között szerepeltek az Európa-bajnoki elitkörben, és még jövő ősszel is az U19-válogatottat erősíthetik – írja az MLSZ honlapja.

A mieink pénteken 13 óra 30 perckor a bolgárok ellen kezdik meg szereplésüket a tornán, egy győzelem óriási lépést jelenthetne a továbbjutás felé.

– Az első meccset megelőző edzőtáborozást arra használtuk ki, hogy védekezésben és támadásban is újra átvegyük a korábban már gyakorolt taktikai elemeket, ezzel párhuzamosan pedig a bolgárok elleni első mérkőzésre próbáltunk minél jobban felkészülni – mondta Mészöly Géza szövetségi edző. – A bolgárok több mérkőzését is meg tudtuk nézni DVD-n, a látottak alapján elmondható, hogy modern támadófutballt játszanak, a keretüket agresszív, fizikálisan erős játékosok alkotják. Az osztrákok futballja sokat fejlődött az elmúlt években, az utánpótlás terén végzett szisztematikus munkájuk meghozta a gyümölcsét, minden korosztályban rendkívül erős csapataik vannak. Nem lebecsülve az andorraiakat, úgy vélem, hogy a továbbjutást érő helyezésekbe ők nem fognak tudni beleszólni, magyar-osztrák-bolgár versenyfutás várható az első két helyért. Az a célunk, hogy az első két meccset győzelemmel zárjuk, mert így akár az utolsó játéknap előtt megvalósíthatjuk a célunkat, és az osztrákok elleni tévés meccsen felszabadultan játszhatunk a csoport első helyéért.

A válogatott szűk kerete

Kapusok: Nagy Gergő (Győri ETO), Banai Dávid (Újpest)

Védők: Botka Endre (Honvéd-MFA), Szilvási Péter (Greuter Fürth, német), Zsirai Martin (Illés Akadémia), Kocsis Gergő (Augsburg, német), Hangya Szilveszter (MTK), Tamás Krisztián (AC Milan, olasz)

Középpályások: Pintér András (MTK), Farkas Aurél (Honvéd-MFA), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Lőrinczy Attila (Honvéd-MFA)

Támadók: Bobál Gergely (Honvéd-MFA), Novothny Soma (Napoli, olasz), Kleinheisler László (PFLA), Bese Barnabás (MTK), Szécsi Márk (DVSC), Varga Szabolcs (Vasas)

Olvasói sztorik