Hírek

Nem enged az NB I-es csábításnak

Mészöly Géza ars poeticája: ha valamibe belekezdesz, csináld is végig!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról beszámoltunk, Budapest XI. kerületében átadták Magyarország első rezgéscsillapítós műfüves futballpályáját. A Hauszmann Alajos utcában található Gabányi László Sportcsarnok szomszédságában található pálya ünnepélyes átadásán megjelent Hoffmann Tamás polgármester, illetve Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint korábbi és jelenlegi játékosok: Szanyó Károly, Sebők Vilmos, Pető Zoltán, Urbán Flórián, Mészöly Géza, és a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Horváth Gábor. Az egykori válogatott labdarúgók a városrész két utánpótlás-nevelő egyesülete, a Kelen SC és a Baráti Bőrlabda FC ifjú növendékeivel kiegészülve barátságos meccset játszottak, ezzel avatták fel a hazánkban egyelőre rendhagyó pályát.

A korábbi tizennyolcszoros válogatott labdarúgó, a Vasas és az Újpest egykori edzője, Mészöly Géza a barátságos mérkőzés után elmondta, abszolút lehetett érezni a speciális technológiának köszönhető komfortot, függetlenül attól, hogy az eső miatt egy kicsit csúszós volt a talaj. A Rangadó.hu érdeklődésére kiemelte, több edzői ajánlatot is kapott a közelmúltban, de mivel januárban elkötelezte magát az U18-válogatottnál, két évig most csak ezzel szeretne foglalkozni.

– Mennyire ügyesek a XI. kerületi gyereket? Vannak olyan jók, mint a Mészöly Focisuli növendékei?
– Vannak, úgyhogy nagyon szívesen látnám bármelyiküket, de nálunk teljesen más az irány. Nem szeretném elcsábítani a gyerekeket, mindenki ott játsszon, ahol lakik. Ebben a korban a lakókörnyezet sokat számít – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Mészöly Géza. – Úgy látom, itt nagyszerű kezekben vannak, az edzőkollégák jó munkát végeznek. A XI .kerület egyébként is egy nagyon klassz lehetőség szerintem a magyar futball számára. Az MLSZ szomszédságában is van olyan pálya, ahol érdemes lenne ilyen műfűvel borítani majd a területet, és akkor még több gyereket lehetne futballra ösztökélni.

– Mennyire hangolódtak össze az U18-válogatott tagjaival? Milyen a közös munka?
– Az elmúlt félév arra engedett lehetőséget, hogy jól megismerjem ezt a korosztályt. A rendszert Both József úgy alakította ki, hogy szépen tovább tudom vinni. Október végén, november elején lesz az Európa-bajnoki selejtezőnk, addigra kell összeállni. Az a lehetőségünk is adva van, hogy akik nagyon jól szerepeltek a kilencvenötös korosztályban, közülük is válogathatok. Ők azok, akik az Európa-bajnoki elitkört megnyerték, de adminisztratív okok miatt mégsem jutottak tovább. Jól össze kellene gyúrni ezt a két korosztályt, főleg azért, hogy két év múlva, a hazai rendezésű U19-es kontinenstornán ezek a srácok egységes, jó csapatot alkossanak, és eredményesen tudjanak szerepelni. Ami abszolút nem könnyű, mert láttuk éppen most, májusban, hogy az elitkörig még el tudunk jutni, de a nyolcas mezőnybe már nagyon nehéz bekerülni. A rendezéssel együtt megkaptuk a lehetőséget, hogy ott legyünk a nyolcas mezőnyben, de nagyon felkészültnek kell lenni. Szerencsére van még két évünk, és biztosan ez is segítségünkre van, hogy minél több erős nemzetközi tornán szerepeljünk.

– Ezek szerint idén nyáron nem tér vissza az NB I edzői körforgásába?
– Igen, talán ezekből a mondatokból is lehetett érezni, hogy most két évig mindenképpen szeretnék ezzel foglalkozni. Nem vagyok az a típus, hogy belekezdek valamibe, de rögtön ott is hagyom, ha jön egy ajánlat. Szerencsére jött is jó néhány ajánlat, ami megtisztelő volt, de januárban elköteleztem magam, és szeretném ezt a munkát befejezni. Nagyon fontos nekem, ez a szegmens eddig kimaradt az edzői karrieremből, nagyon élvezem a munkát, remélem, hogy sikerességgel is párosul majd ez.

Olvasói sztorik