Hírek

Az elitkör a tét az U19-nek

Mészöly Géza együttese Telkiben lép pályára az Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki selejtező programja
November 2. péntek
Ausztria – Andorra, Tatabánya, 13:30
Magyarország – Bulgária, Telki, 13:30
November 4. vasárnap
Ausztria – Bulgária, Tatabánya, 13:30
Andorra – Magyarország, Telki, 13:30
November 7. szerda
Magyarország – Ausztria, Telki, 13:30 (Sport TV)
Bulgária – Andorra, Tatabánya, 13:30

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Röviddel az U17-válogatott nagyszerű szereplését követően az U19-csapat is hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán próbálja meg kivívni az elitkörbe jutást. A tornát Tatabányán és Telkiben rendezik, a magyar válogatott mindhárom meccsét utóbbi helyszínen játssza, az osztrákok elleni találkozót a Sport TV élőben közvetíti – áll az MLSZ honlapján.

Mészöly Géza szövetségi edző 23 fős bő keretet hívott össze a tornát megelőző összetartásra. A csapat egyik légiósa, Szenes Bence kulcscsonttörést szenvedett, így ő nem tudja vállalni a játékot, helyére Bobál Gergely, a Honvéd-MFA támadója került. Vele együtt öt olyan 1995-ös születésű labdarúgó szerepel a bő keretben, aki tagja volt az idei U17-es elitkörben szereplő válogatottnak.

– Azért is örvendetes, hogy ott lehettem az U18-korosztály idei mérkőzésein, mert láthattam, kik azok a játékosok, akikre már most számíthatok az U19-együttesben – ecsetelte Mészöly Géza. – Az előző meccsen Bobál Gergely nagyszerű teljesítményt nyújtott, így Szenes Bence sérülése után megnyugtató megoldást találtunk a centerposztra. A tornára tizennyolc játékost nevezhetünk, így szerdán szűkítenünk kell a keretet, a végleges csapatot az edzések és az egyéb felmérések tapasztalatai alapján alakítjuk ki.

A válogatott bő kerete

Kapusok: Nagy Gergő (Győri ETO), Banai Dávid (Újpest), Hrabina Alex (Nyíregyháza)

Védők: Botka Endre (Honvéd-MFA), Szilvási Péter (Greuter Fürth, német), Csikortás Dávid (MTK), Zsirai Martin (Illés Akadémia), Kocsis Gergő (Augsburg), Hangya Szilveszter (MTK), Tamás Krisztián (AC Milan, olasz)

Középpályások: Pintér András (MTK), Farkas Aurél (Honvéd-MFA), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Berki István (Vác), Lőrinczy Attila (Honvéd-MFA), Vankó Imre (Győri ETO), Kleinheisler László (PFLA), Szedlár Zoltán (Vasas)

Támadók: Bobál Gergely (Honvéd-MFA), Novothny Soma (Napoli, olasz), Bese Barnabás (MTK), Szécsi Márk (Debreceni VSC), Varga Szabolcs (Vasas)

Olvasói sztorik