Hírek

Nem jutott tovább az U19-válogatott

A magyar fiatalok 2-1-re kikaptak Ausztriától, így csak a harmadik helyen végeztek.

Kapcsolódó cikkek

U19 Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló
Magyarország–Ausztria 1-2 (0-1)
Telki
Magyarország: Nagy G. – Zsirai, Szilvási, Kocsis G., Hangya – Pintér A. (Varga Sz., 70.), Kalmár, Lőrinczy (Farkas A., a szünetben) – Kleinsheisler, Novothny (Bese, a szünetben), Szécsi M. Szövetségi edző: Mészöly Géza
Pénteken játszották
Magyarország–Bulgária 1-1
Ausztria–Andorra 9-0
Vasárnap játszották
Magyarország–Andorra 3-0
Ausztria–Bulgária 2-1
Szerdán játszották
Bulgária–Andorra 7-0
A csoport végeredménye: 1. Ausztria 9 pont, 2. Bulgária 4 pont (9-3), 3. Magyarország 4 pont (5-3), 4. Andorra 0 pont

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Telkiben rendezett Európa-bajnoki selejtezőtorna harmadik fordulójában a magyar korosztályos válogatott 2-1-es vereséget szenvedtek az osztrákoktól – tudósít az MLSZ honlapja.

Ausztria már biztos továbbjutóként várta a magyar válogatott elleni csoportmeccset, míg a mieink számára legalább egy pont kellett a szintén elitkörbe jutást érő második hely megszerzéséhez. Az első negyedórában egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, ezt követően azonban az osztrákok fölénybe kerültek, több nagy helyzetük közül a 18. percben egyet gólra is váltottak. A magyar válogatott sok hibával, pontatlanul játszott, a kapura nem tudott veszélyt jelenteni, az osztrákok ezzel szemben büntetőt hibáztak és lőttek egy kapufát is, megérdemelt vezetéssel zárták a félidőt.

A második játékrészre Mészöly Géza két helyen is változtatott csapatán, talán ennek is köszönhetően mezőnyben javult a válogatott, és úgy tűnt, lehet esély az egyenlítésre. A 66. percben azonban egy labdavesztést követően az osztrákok akciót indítottak, és Luxbacher 16 méteres lövésével megduplázták előnyüket. A 73. percben a Kleinheisler László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette, visszahozva a reményt az egyenlítésre. A hátralévő időben azonban hiába támadott elszántan együttesünk, a gólszerzés nem sikerült, a lefújásig maradt az 1-2. Az osztrákok hibátlan teljesítménnyel megnyerték a csoportot, a mieink pedig négy ponttal a harmadik helyen zártak, az Andorrát 7-0-ra legyőző bolgárok mögött.

– Az első félidei teljesítményünk nem ütötte meg az elvárt szintet, az osztrákok megérdemelten szereztek vezetést, és akkor sem szólhattunk volna egy szót sem, ha háromgólos hátrányban zárjuk a játékrészt – mondta Mészöly Géza szövetségi edző. – A szünet után a cseréknek köszönhetően feljavult a játékunk, nagyon bosszantó volt, hogy akkor kaptunk újabb gólt, amikor úgy tűnt, hogy rendeztük a sorokat és esélyünk lehet az egyenlítésre. Sajnálom, hogy éppen a legfontosabb mérkőzésen nyújtottunk visszafogott teljesítményt, a ma mutatott játéknál ugyanis jóval többet tud ez a csapat.

A Rangadó.hu értékelése

A mostani tornán mutatott teljesítmény arra enged következtetni, hogy ez a korosztály bizony nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Nagyjából két évvel ezelőtt, amikor a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnoki selejtezőn Bene Ferenc vezetőedző irányításával szerepelt ugyanez a garnitúra, jóval többet mutattak. Persze, ez nem edzőkérdés.

A két mérvadó meccsen (bolgár 1-1, osztrák 1-2) kiderült, hogy ennek a válogatottnak egészen gyenge a középső védekezése, és a középpályán sem volt jó védőmunkája. Hátul két-három ember egyénileg sem üti meg a nemzetközi szintet. A támadójátékban nagy csalódás a Lőrinczy Attila, Novothny Soma kettős produkciója. Pozitívumként egyedül a két szélső középpályás említhető. Az osztrákok elleni meccs első félidejében reálisan három gól volt a különbség, a magyarok játéka nehezen volt minősíthető. A második felvonásban rátettek egy lapáttal, ezért kiegyenlítettebbé vált a játék, ám végig sokkal dinamikusabbak, és egyénileg sokkal képzettebbek voltak az osztrákok. A nagy kérdés, hogy az osztrákok jók, vagy mi vagyunk gyengék? Tegyük hozzá, a mieink a bolgárok ellen sem nyújtottak meggyőző teljesítményt, és Ausztria ellen sem nüánszok döntöttek, mert bár 2-1-re kikaptunk, jól jöttünk ki a meccsből, és ez az igazi bírálat.

Még szerencse, hogy nem ez lesz az a bizonyos csapat, amelyik itthon játszik majd az Európa-bajnokságon, hiszen az Pisont István egy korosztállyal fiatalabb válogatottja.

Olvasói sztorik