Hírek

Döntetlen a bolgárok ellen

A magyar U19-válogatott 1-1-et játszott Bulgáriával, Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

U19 Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló
Magyarország – Bulgária 1-1 (1-0)
Telki
Magyarország: Nagy G. – Botka (Kocsis G., 74.), Szilvási, Zsirai, Hangya – Farkas A., Pintér A., Lőrinczy (Kalmár, 60.) – Kleinheisler, Szécsi M., – Novothny (Varga Sz., 68.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Bulgária: Goszpodinov – Terzijev, Radjev, Marin, Ilijev – Csobanov, Conjev, Sztoicskov (Penev, 76.) – Drianov, Petkov, Angelov (Deszpodov, 78.)
Gólszerzők: Szécsi (31.), illetve Petkov (46.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Döntetlennel kezdte szereplését a magyar válogatott az U19-es Európa-bajnokság selejtezőjében, Telkiben. A bolgárok elleni találkozón Szécsi vezetőgólját a vendégek a második félidő elején kiegyenlítették – tudósít az MLSZ honlapja.

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó. Mészöly Géza szövetségi edző a meccs előtti napokban arról beszélt, hogy az elitkörbe jutásért elsősorban a bolgárokkal és az osztrákokkal számol erős vetélytársként. Úgy vélte, a bolgárok modern, támadó futballt játszanak, a keretüket agresszív, fizikálisan erős játékosok alkotják. A szakvezető szakvéleménye beigazolódott a találkozón. A bolgárok keményen, helyenként durván játszottak, a játék képe alapján a döntetlen reális.

A mérkőzés meddő bolgár mezőnyfölénnyel kezdődött, az első két lövés is a vendégeké volt. Az első negyedóra végén átvette a kezdeményezést a magyar csapat, Novothny Soma helyzetbe is került a jobb összekötő helyén a kapu elé törve, de végül a bolgároknak sikerült tisztázni előle. A másik oldalon a legveszélyesebb bolgár, Kristian Petkov próbálkozott, de lövése elkerülte a magyar kaput. A 31. percben látványos találattal szerzett vezetést a magyar csapat. Szécsi Márk a kaputól 25 méternyire, a balösszekötő helyén észrevette, hogy Anatolij Goszpodinov, a bolgár kapus kinn áll a kapujából, az öt és feles magasságában. Nagyon pontosan, jó rúgótechnikával elrúgta a labdát, a nem annyira erős, mint jól helyezett lövés után a labda beakadt a bal felső sarokba (1-0).

A második félidő elején a bolgárok góllal kezdtek. Kristian Petkov egy a jobb oldalról küldött beadás után Nagy Gergely kapust megelőzve juttatta a kapuba a labdát. A gól megfogta a magyar csapatot, a lélektani fölénybe került bolgárok ismét többet birtokolták a labdát, igaz, helyzetekig nem jutottak. Az utolsó tíz percre még egyszer nekidurálta magát a magyar válogatott, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de nem tudta megszerezni a mérkőzést eldöntő gólt. Maradt az 1-1-es döntetlen.

Mészöly Géza szövetségi edző nem volt elégedett, úgy vélte, többet kellett volna tennie játékosainak a győzelemért. Mint elmondta, nem így tervezték a mérkőzés elejét, de kétségtelenül nem segítette a csapatot, hogy többeket sérülések hátráltattak. Kalmár Zsolt emiatt nem is tudott kezdeni, Lőrinczy Attila nem tudta végigjátszani a mérkőzést, s a Botka-Kocsis cserére is a jobbhátvéd sérülése adott okot. A folytatás szempontjából szerencsés, hogy most az andorraiak elleni találkozó következik, addig ki lehet javítani a hibákat, aztán következhet az osztrákok elleni mérkőzés.

A másik meccsen Ausztria 9-0-ra verte Andorrát.

– Jól kezdett, nagy fölényben volt, dinamikusan játszott a magyar válogatott a meccs elején. A magyar vezetést követően mindkét együttesnek voltak helyzeti – mesélte a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője. A védekezésünk egyszer-kétszer bizonytalan volt, de úgy tűnt, ezt ellensúlyozhatja az agresszív támadójáték. A második félidő harmincadik másodpercében kapott gól miatt aztán elbizonytalanodott a házigazda. Az első felvonásban úgy nézett ki, egy góllal mindenképpen jobb a magyar csapat, de végül a bolgárok megérdemelten szereztek pontot, hiszen a második félidőben kifejezetten jól játszottak, nagyon jól talpra álltak, egyenrangú partnerei voltak a magyar fiataloknak. A mieink támadójátéka hatékonyabb is lehetett volna, Novothny és Lőrinczy, valamint Szilvási is igen gyenge napot fogott ki. A döntetlen reális volt. A továbbjutás még nincs veszélyben, sőt még a csoport első helye is meglehet, de ahhoz fel kell nőniük a feladathoz a kulcsembereknek.

Olvasói sztorik