Hírek

Sima győzelem Andorra ellen

Győzelemmel folytatta szereplését Telkiben a magyar U19-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa-bajnoki selejtezőtornán a magyar csapat Varga Szabolcs, Lőrinczy Attila és Bese Barnabás góljával 3-0-ra győzött Andorra ellen – tudósít az MLSZ honlapja.

A bolgárok elleni első mérkőzéshez képest hét helyen változott meg a magyar válogatott kezdője! Az andorraiak az első találkozójukon 9-0-ra kikaptak az osztrákoktól, s ez felettébb óvatossá tette őket. Első számú céljuk – noha a középcsatáruk rendszeresen elöl ólálkodott, kiugratásokra várva – az újabb súlyos vereség elkerülése volt. Udvariasabban fogalmazva átadták a teret a magyar együttesnek, valójában sündisznóállásba vonultak a kapujuk elé.

A magyar válogatott ugyan rengeteg helyzetet dolgozott ki az első félidőben, mégis „csak” kettőt értékesített, azokat is 77 másodpercen belül. A huszadik percben Kalmár Zsolt szép, középről eleresztett lövése után a labda a bal kapufáról kipattant, pontosan a nagyszerű ütemben érkező Varga Szabolcs elé. A csatár az andorrai kapus és az egyik védő lábai alkotta erdő sűrűjében is megtalálta az utat a hálóig. A 22. percben Lőrinczy Attila mutatós lövőcsellel csapta be a védőjét a tizenhatos előterében, majd egyet tolva a labdán a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-0).

A folytatásban a magyar fiatalok kombinatívan, látványosan játszottak, de a szünetig nem tudtak újabb gólt szerezni. A második félidőre a játék képe semmit nem változott, a betömörülő, lelkesen játszó andorraiak ellen helyzeteket alakított ki a hazai csapat, de azokat egy kivételével nem tudta gólra váltani. A 64. percben a helyzetek kialakításában élen járó Bobál Gergelyt szabálytalanul szerelték az andorrai védők a büntetőterületen belül. A tizenegyest Pintér András nagy erővel a jobb kapufára bombázta. Ez a játékrész sem múlt el magyar gól nélkül: a 84. percben Bese Barnabás 18 méteres lövéssel talált az andorrai kapu jobb felső sarkába.

Mészöly Géza szövetségi edző szerint a játékosokat túlságosan is megnyugtatta a viszonylag gyors két gól. A szakvezető hozzátette: reméli, hogy a harmadik mérkőzésen a mostaninál jobb teljesítménnyel, s főleg jobb helyzetkihasználással zárja majd a selejtező minitornát a magyar válogatott.

A csoport másik mérkőzésén az osztrákok 0-1-ről fordítva 2-1-re megverték a bolgárokat, s ezzel már továbbjutottak. A másik továbbjutó helyről a szerdai mérkőzések döntenek, a magyar válogatott az osztrákokkal, Bulgária pedig Andorrával játszik. Mészöly Géza együttese számára egy döntetlen már biztosan továbbjutást jelentene.

Olvasói sztorik