Hírek

Új központ épül a Puskás Stadion köré

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint tíz létesítményből álló, Európában is különlegesnek számító sport- és szabadidőpark létrehozásáról döntött a kormány – írja az MTI.

A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körül felépülő létesítményeket az élsportolók mellett a szabadidős sportolók és a gyerekek is használhatják majd. Az építtető Nemzeti Sportközpontok csütörtöki tájékoztatása szerint a kormánydöntés értelmében magyar építészekkel terveztetik meg az épületeket, köztük a 65 ezer fős új nemzeti labdarúgó-stadiont is.

A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körüli területen több mint tíz új létesítmény – és a hozzájuk kapcsolódó parkolóház – épül fel. Ezek közé tartozik az új nemzeti labdarúgó-stadion, egy úszó- és vízilabda-komplexum, egy multifunkcionális sportcsarnok, egy edzőcsarnok a labdajátékok számára, valamint egy tornacsarnok, továbbá megújul a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok és a Millenáris Velodrom is. A létesítményeket nem csak az élsportolók használhatják majd.

– Legalább harmincéves adósságát törleszti az ország ezzel a beruházással, ekkora a lemaradásunk a sportlétesítmény-fejlesztéseknél – mondta Vígh László kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a beruházás több ütemben valósul meg.

A tervezésre és az új sportpark kialakításának előkészítésére 2013-ban csaknem 1,4 milliárd forintot költ az állam, a munka néhány héten belül elkezdődhet. Az építkezések első üteme 2016-ban zárulhat, a korábbi terveknek megfelelően ekkor adhatják át az új nemzeti labdarúgó-stadiont. A beruházás második üteme 2020-ra készülhet el.

Olvasói sztorik