Hírek

Európa-bajnoki meccsek Budapesten?

Vígh László kormánybiztos szerint az új budapesti stadion megfelel majd az UEFA legszigorúbb előírásainak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Örömmel olvastuk Michel Platini nyilatkozatát, ez egy újabb visszaigazolás számunkra arról, hogy Magyarország fővárosa nem maradhat modern, rangos mérkőzések megrendezésére is alkalmas labdarúgó stadion nélkül – reagált Vígh László az UEFA francia elnökének szombati nyilatkozatára, amelyben a sportvezető felvetette, hogy a 2020-as kontinensviadalt Európa több országában, 12-13 városban kellene megrendezni.

– A beruházás folyamán végig ügyelünk arra, hogy a 2016-ra felépülő új nemzeti stadion megfeleljen az UEFA legszigorúbb előírásainak, azaz akár Európa-bajnoki mérkőzéseknek is otthont adhasson. A kormány például éppen azért döntött a korábban elképzeltnél nagyobb, 65 ezer férőhelyes aréna felépítéséről, mert ez is szükséges a legmagasabb UEFA-minősítéshez, így biztosan nem fordulhat elő, hogy néhány év múlva azért marad le Budapest egy rangos esemény megrendezéséről, mert a stadion túl kicsinek bizonyul – hangsúlyozta a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a Nemzeti Sportközpontok vasárnapi hírlevele szerint.

A következő években megvalósuló sportlétesítmény-fejlesztések, vagyis a Budapesti Olimpiai Központ rekonstrukciójának egyik kiemelt célja, hogy a lehető legtöbb nemzetközi sportesemény házigazdája lehessen Magyarország.

– Természetesen 2020-ban örömmel látnánk vendégül Európa legjobb labdarúgóit az új nemzeti stadionban – idézi Vígh Lászlót az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik