Hírek

Elfogadták a Puskás-törvényt

A hétfői parlamenti döntés biztosítja, hogy 2016-ra elkészüljön az új nemzeti stadion.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az országgyűlés szavazott a Budapesti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc Stadion és környéke rekonstrukciójáról.

Az új törvény értelmében a sport- és kulturális igényeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat nyújtó épületegyüttes jöhet létre a következő években a jelenlegi stadion környékén.

A beruházásért felelős kormánybiztos szerint még könnyebben és gyorsabban valósulhat meg az új nemzeti stadion építése azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn elfogadta a törvényt. A beruházás központi eleme az új nemzeti stadion felépítése, ami egy 65 ezer férőhelyes, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásainak megfelelő multifunkcionális, vagyis a labdarúgás mellett más sportágak és kulturális események befogadására is alkalmas létesítmény lesz.

– A törvény elfogadásával felgyorsulhat az előkészítő munka, illetve a tervezés folyamata, így akár már 2016-ra elkészülhet az új nemzeti stadion – hangsúlyozta Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Vígh áprilisban jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében a Puskás Ferenc Stadion a helyén marad, s mellé egy új nemzeti stadion épül. Az elképzelések szerint tervpályázat eredményeként szeptember-október körül makettekkel mutatják be, milyen is lesz az új futballstadion, s aztán a kiviteli tervekkel 2014-re, míg az aréna építésével 2016-ra készülhetnek el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik