Hírek

Megmaradhat a Puskás Stadion

Mégsem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont, hanem a felső karéj elbontásával, 40 ezres befogadóképességgel üzemel tovább a magyar válogatott világbajnoki selejtezői alatt.

Kapcsolódó cikkek

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke kedden, az egyik sporttelevízió reggeli műsorában elmondta, hogy februárban nemzetközi tervpályázatot írnak ki egy új, melléépülő 45 ezres, de 60 ezresre bővíthető arénára, amelyre 30-35 milliárdot szánnak.

– Így tehát az új aréna építésének két-két és fél éve alatt nem marad az ország nagy stadion nélkül. Közben párhuzamosan elkezdik építeni – nem a régi helyén, hanem mellette – az új Puskás Stadiont, amelynek tervezésére nemzetközi pályázatot írnak ki februárban, s a néhány hónapos elbírálás után 30-35 milliárd forintból készülhetne az új, szintén 45 ezres stadion, amely a széksorok távolságának szűkítésével akár 60 ezresre lesz bővíthető, mondjuk egy BL-döntő rendezése esetén. A munkálatok 2013 elején indulhatnának és 2015-re meglehet az új Puskás Stadion – nyilatkozott Bánki Erik.

Hozzátette: az MLSZ kérésére felülbírálták a korábbi terveket, így egyelőre megmaradna a régi pálya, a felső lelátók karéjait elbontanák, a középsőt pedig megerősítik, így a világbajnoki-selejtezők idején egy 40-45 ezres befogadóképességű átmeneti stadion működne a régi átalakításával. A régi stadion is megmaradhat atlétikai stadionná átalakítva.

– Miután az atlétikai szövetség futópályás nagy stadiont igényel, és tervben is van egy ilyen fejlesztés ezen a területen, így a költséghatékonyság akár a régi stadion megmaradását is eredményezheti az új mellett – vélekedett Bánki.

A kormány tavaly november 2-án fogadta el a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely szerint egy 40 ezer férőhelyes – igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető – sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból – írja az MTI.

Olvasói sztorik