Hírek

Az IMF-tárgyalások hatása a sportra

Az idei év az építkezések helyett inkább a stadionépítések előkészítéséről szól majd.

Ezt Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács új elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja nyilatkozta, aki azt is megjegyezte, az IMF-tárgyalások is hatással lehetnek a hazai sportfinanszírozásra.

Kovács Árpád az egyik sporttelevízió reggeli műsorában úgy vélekedett: az IMF-tárgyalások befolyásolhatják a magyar sport idei finanszírozását, azonban az ország maga dönti el, hogy mire mennyit költ. A látványsportok társasági adókedvezmény rendszerét nem érintik majd a nemzetközi hiteltárgyalások, ez a támogatási forma bevált.

– A valutaalap szakértői nyilvánvalóan nem szólhatnak bele abba, hogy építünk-e stadionokat vagy kapnak-e adókedvezményt a látványsportok. Elképesztőnek tartanám, s kizárható, hogy egy meghatározó világintézmény meg akarná határozni például a Fradi-stadion sorsát – mondta Kovács, aki szerint strukturális reformokat kívánhat az IMF, ami érintheti a sportpénzeket is. – A magyar államnak kell megfontolnia, mennyire tartja a társadalom szempontjából fontosnak a sportot, mennyire kiemelt része a sport a jövőképének.

A társasági adókedvezménnyel kapcsolatban elmondta, valószínűsíthetően maradni fog: – Voltak aggodalmaim korábban a megvalósítás miatt, de szépen sikerült, nálunk, az MLSZ-ben is. Jó a mechanizmus, a rendszer láthatóan működik.

A stadionépítések esélyeiről az MLSZ elnökségében is dolgozó gazdasági szakember azt mondta: 2012 a stadionépítések előkészítésének éve lehet, ugyanakkor hogy mekkora tempóban, mennyi pénz marad rá, az a gazdaság előremozdulásától függ. – Ebben idén szkeptikus vagyok a világgazdasági folyamatok miatt is – jelentette ki Kovács Árpád.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik