Hírek

Névszavazás az új nemzeti stadionról

Bárki szavazhat az új nemzeti stadion nevére a www.mnsk.hu internetes oldalon felkínált lehetőségek közül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lehetőségek: Puskás Ferenc Stadion, Kocsis Sándor Stadion, Nemzeti Stadion, Nemzeti Aréna és Németh Imre Stadion. A kormánybiztos, Vígh László szerint 2014 elején indulhat el az építkezés – írja az MTI.

A kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg azokat az ötletpályázatokat várják, amelyek a stadion megközelíthetőségéről, parkolási lehetőségekről, illetve az ezekhez kapcsolódó szempontokról szólnak. Ennek lezárása után írják ki a tervpályázatot, s 2013 végén megtörténik a kivitelező kiválasztása.

– A nemzetközi tapasztalok szerint egy ilyen stadion 24-28 hónap alatt épül fel, de mi úgy tervezzük, hogy rövidebb idő alatt kész leszünk, így 2016 elején megtörténhet az átadás – fogalmazott Vígh.

A kormánybiztos elmondta: a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion állapotfelmérésével kapcsolatos szerződés aláírás előtt áll, ha ez megtörténik, szakemberek vizsgálják majd meg az egyelőre lezárt felső karéjt, amelyet a tervek szerint felújítanának. Hozzátette: a tervek szerint az idén a középső szakasz renoválása elkészül, s a magyar labdarúgó-válogatott az őszi világbajnoki selejtezőket már több mint 42 ezer néző előtt játszhatja.

A szombaton sorra kerülő Múzeumok Éjszakája programsorozathoz ezúttal a Puskás Ferenc Stadion is csatlakozik, A Stadion története című kiállítás délelőtt 10 órától lesz látogatható. Délután öttől a stadion gyepén is lesznek programok, többek között pályára lép az atlantai olimpián szerepelt magyar futballválogatott.

Olvasói sztorik