Hírek

Fűre lépni szabad!

Megnyílik a Puskás Ferenc Stadion június 16-án, a Múzeumok Éjszakáján.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén először a Magyar Sportmúzeum és a Nemzeti Sportközpontok is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, így június 16-án különleges élményben lehet részük a Puskás Ferenc Stadion látogatóinak – írja az MTI.
Fűre lépni szabad! – ezzel a mottóval várja majd az érdeklődőket az aréna, amelynek olyan részeire is bejuthatnak a szurkolók ezen a napon, ahova egyébként tilos belépni.
Egész nap látogatható A stadion története című kiállítás, amelyet április óta lehet megtekinteni a korábbi dísztribünhöz vezető alagútban. A tárlat bemutatja a Puskás Ferenc Stadion építésének történetét, valamint az itt megrendezett sport- és kulturális események legérdekesebb pillanatait. Délutántól késő estig a stadion többi része is megtelik élettel. Bárki kipróbálhatja például focitudását, a stadion gyepszőnyegén ugyanis profi kapusoknak lehet majd tizenegyeseket rúgni. Aki szeretne, leülhet a kispadra, ahonnan néhány nappal korábban még Egervári Sándor szövetségi kapitány adott taktikai utasításokat, vagy bemehet az öltözőbe és megnézheti, hol készülnek a játékosok.
Sőt, a látogatók találkozhatnak és akár beszélgethetnek is a jelenlegi magyar válogatott több tagjával, illetve azokkal a legendás labdarúgókkal, akik az elmúlt hat évtizedben felejthetetlen élményeket szereztek a magyar szurkolóknak a Puskás Ferenc Stadionban. A rendezvény kiemelt témája az 1954-es 7-1-es magyar-angol mérkőzés, amelyhez kötődően egy különleges emléktárgyat is megtekinthetnek a látogatók.
A Múzeumok Éjszakájára szervezett villámtornán pályára lép a Parlament válogatottja, a borászok csapata, az atlantai olimpiai válogatott és a legendás SZÚR, vagyis a színész-újságíró rangadó sem marad el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik