Hírek

„Nem sokan fogják megverni a Győrt”

Lovas Norbert szerint a válogatottnak még van hova fejlődnie, klubcsapatával azonban maradna a győztes úton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén a szlovákiai Puchovban szerepelt a Visegrádi Négy Nemzet Kupáján a magyar teremlabdarúgó-válogatott. A mieink biztatóan kezdtek, hiszen 5-3-ra legyőzték Lengyelországot, a későbbiekben azonban nem sok babár termett Frank Tamás szövetségi kapitány legénységének, amely Csehország ellen 5-1-re, Szlovákia ellen pedig 4-1-re maradt alul. Lovas Norbert, az Mezei-Vill FC Berettyóújfalu játékosa erről a tornáról és klubcsapata szerepléséről is mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére.

– Milyen tapasztalatokat szerzett a válogatott a szlovákiai tornán?
– Immár negyedik alkalommal rendezték meg ezt a nemzetközi tornát, ahol három erős válogatottal mérkőzhettünk meg. Jól kezdtünk, hiszen az első meccsen a lengyelek ellen magabiztos játékkal sikerült nyernünk, ekkor játszottunk a legjobban. A csehek ellen egy-egyes félidő után a második játékrészben elkerülhető, szerencsétlen gólokat is kaptunk. Sajnos, itt kicsit kijött a fáradtság a csapaton. A házigazda szlovákok ellen dekoncentráltak voltunk az elején, és a két kapott gól tulajdonképpen rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Nagyon hasznos volt a torna, Európa élvonalába tartozó csapatokkal játszottunk, s azt azért láttuk, hogy van hova fejlődnünk.

– A klubcsapatával szerdán kupameccset, pénteken pedig már bajnokit játszik. Mennyire megterhelő ez?
– Nem nagyon emlékszem, hogy ilyen rövid idő alatt két tétmeccsünk lett volna, szóval ez most nekünk is egy új helyzet lesz. A másodosztályú Gyöngyös elleni Magyar Kupa-találkozó lesz talán a könnyebb, bár az ilyen meccsekre mindig nehezebb felpörögni, az biztos, hogy végig koncentrálnunk kell, ha győzni akarunk. A Csömör elleni hazai bajnokin is elvárás a győzelem, habár nagyon jó csapattal találkozunk, amely az idei évben jól szerepel. Én ezen az összecsapáson nem lépek pályára, mivel eltiltásomat töltöm, de bízom benne, hogy a társak nélkülem jól teljesítenek majd.

– Az eddigi szereplésüket milyennek ítéli? A győri bravúrgyőzelmük mennyire lehet kulcsfontosságú a bajnokság menetében?
– Borzasztóan kezdtük a bajnokságot, ikszeltünk a Veszprémmel, kikaptunk a Gödöllőtől, ezért is volt nagy szó, hogy nyerni tudtunk az ETO ellen. Nem sokan fogják megverni a Győrt ebben a bajnokságban. Azt nem tudom, hogy mennyit fog ez majd érni a végelszámolásnál, de ami fontos, hogy megtaláltuk a sikerszériánkat, úgyhogy szeretnénk ezen a győzelmi pályán maradni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik