Futsal

Győzelem a lengyelek ellen

A magyar teremlabdarúgó-válogatott 5-3-ra nyert Lengyelország ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szlovákiában zajlik a Visegrádi Négy Nemzet Kupa. Az első játéknapon a magyar válogatott 5-3-re győzött a lengyelek ellen – tudósít az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott a csapat gerincét adó győri játékosok nélkül utazott el a szlovákiai Puhovba, így Frank Tamás szövetségi edző lehetőséget biztosított néhány olyan focistának is, aki kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, vagy első alkalommal kapott lehetőséget a bizonyításra. A lengyelek elleni mérkőzést jól kezdte a magyar csapat, egymás után dolgozta ki helyzeteit, és noha sok ziccer kimaradt, Szécsi Barna majd Trencsényi János góljával kétgólos előnyre tettek szert a mieink. A lengyelek kijátszott akciókat nem tudtak végigvinni, egy szerencsés góllal mégis szépítettek, majd a szünet előtt néhány másodperccel Szécsi visszaállította a kétgólos különbséget (3-1).

A fordulás után egy magyar szabadrúgásból kontrát indítottak a lengyelek, amiből szorossá tették a meccset, majd egy szöglet után egyenlítettek. A mieink Trencsényi révén vették vissza az előnyt, majd Rábl János alakította ki az 5-3-as végeredményt. Az ellenfél a hajrához közeledve levitte a kapusát, és emberelőnyben támadott, de gólt nem tudott szerezni, a magyar válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

– Végig jobban játszottunk a lengyeleknél, nem engedtük kibontakozni őket, nagyon kevés igazi gólhelyzet alakult ki a kapunk előtt – mondta Frank Tamás a találkozó után. – A támadójátékkal sem volt gond, legalábbis a helyzetek kidolgozásáig, mert a befejezéseknél sajnos nem voltunk kellően pontosak, ordító ziccereket hagytunk ki. A második félidőben volt egy rossz időszakunk, amikor egyenlített a lengyel válogatott, de végül magabiztosan és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Teremlabdarúgás, Visegrádi Négy Nemzet Kupa

Magyarország – Lengyelország 5-3 (3-1)

Magyarország: Pallai – Trencsényi, Lovas, Rábl, Szécsi. Csere: Tihanyi, Frank P., Füzy, Sámson, Dávid R., Németh P., Nagy I., Csopaki. Szövetségi kapitány: Frank Tamás

Az U21-válogatott is pályára lépett pénteken, ugyancsak a lengyelek ellen. A mieink az első félidőben egy kontrából kapott góllal hátrányba kerültek, majd a folytatásban két sérülés és egy piros lap nehezítette a dolgunkat. A lengyelek másodpercekkel a szünet után egy szögletből megduplázták előnyüket, s bár Dobos Dávid találatával szépítettek a magyarok, az egyenlítő gólt a hajrában, öt emberrel támadva sem sikerült megszerezni.

– Nem játszottunk jól, de a játékosok nagyot küzdöttek, le a kalappal előttük. Több váratlan nehézség sújtotta a csapatot, de ezeken felül tudtunk kerekedni, kiélezett meccset játszottunk, és a helyzetek alapján a döntetlentől sem álltunk messze – mondta Márkus Ákos, a fiatalok szakvezetője.

Magyarország U21 – Lengyelország U21 1-2 (0-1)

Olvasói sztorik