Futsal

Szlovákiában kezdik a szezont

Hétvégén a szlovákiai Puchovban rendezik a Visegrádi Négy Nemzet Kupáját.
A magyarok programja
Szeptember 28. péntek
Magyarország U21 – Lengyelország U21, 17 óra
Magyarország – Lengyelország, 19 óra
Szeptember 29. szombat
Magyarország U21 – Csehország U21, 16 óra
Magyarország – Csehország, 17 óra
Szeptember 30. vasárnap
Magyarország U21 – Szlovákia U21, 14 óra
Magyarország – Szlovákia 15 óra

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken, szombaton és vasárnap játssza a szezon első felkészülési mérkőzéseit a jövő márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar teremlabdarúgó-válogatott. A Visegrádi Négy Nemzet Kupáján a lengyel, a cseh és a szlovák együttes lesz a magyarok ellenfele. Frank Tamás szövetségi edző 14 fős keretet jelölt ki a viadalra, a csapatban ezúttal nem szerepelnek a Rába ETO játékosai, a magyar bajnok ugyanis október elején az UEFA Futsal Cup elitkörének küzdelmeiben vesz részt, és már javában készül a megmérettetésre – áll az MLSZ honlapján.

Nem tudott elutazni a válogatottal Gyurcsányi Zsolt, Nagy Tamás és Balázs Zoltán sem, ezért a soron következő három mérkőzésen újoncok, és kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkező játékosok is bizonyíthatják, hogy helyük van a keretben.

– Januárban rendeztünk egy kétnapos edzőtábort azoknak a játékosoknak, akik a teljesítményükkel közel kerültek a válogatottsághoz, a nemzetközi kupaszereplés miatt hiányzó győri játékosok helyére az összetartáson jól teljesítőket jelöltem a keretbe – magyarázta Frank Tamás. – Számukra ez az első lehetőség a bizonyításra, meghívásuk már a közeljövőben esedékes generációváltás előszelének is felfogható. A hétvégén ránk váró három mérkőzésen nem az eredményesség a legfontosabb, inkább szeretnék képet kapni arról, hogy a játékosok mennyire tudnak alkalmazkodni a nemzetközi szinthez, és kik azok, akikre esetleg már a jövő tavasszal esedékes tétmeccseken is számíthatok.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Tihanyi Csaba, Pallai Gábor (mindketten Berettyóújfalu)
Mezőnyjátékosok: Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Nagy István, Szécsi Barna (mindannyian Berettyóújfalu), Dávid Richárd, Sámson Zoltán, Németh Péter, Csopaki István (mindannyian Aramis), Sivák Péter (MAFC), Füzy Zsolt, Frank Péter (mindketten Gödöllő-Vasas)

Olvasói sztorik