Futsal

Négy csapatból harmadik a magyar

A magyar teremlabdarúgó-válogatott Szlovákiától is kikapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda szlovákok 4-1-re verték a mieinket a Visegrádi Négy Nemzet Kupa utolsó játéknapján – tudósít az MLSZ honlapja.

A lengyelek elleni győzelem és a csehektől elszenvedett vereség után a mérkőzés a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött, a hazaiak a 18. másodpercben vezetést szereztek, majd két perc sem telt el, amikor egy kontra végén már két gól volt az előnyük. A magyar válogatott hiába birtokolta többet a labdát, a támadások nem hoztak gólt, a szlovákok viszont jól gazdálkodtak a lehetőségeikkel, és a szünetig még egy találatot szereztek. A második félidőben is a magyarok irányítottak, de a hazaiak voltak eredményesek, a hajrához közeledve Sivák Péter csak a becsületgólt tudta megszerezni. A 4-1-es sikerrel a szlovákok megnyerték a tornát a cseh és a magyar válogatott előtt, Lengyelország lett a negyedik.

– A kezdés után bealudtunk, és két perc után szinte el is dőlt a mérkőzés, utána már csak futottunk az eredmény után – mondta Frank Tamás szövetségi kapitány. – Viszonylag sok helyzetünk volt, de ezeket kihagytuk, ami részben a rutintalanságnak, részben a fáradtságnak tudható be. A torna legfőbb tapasztalata, hogy van még mit tanulnunk, a tapasztalatlanabb játékosok számára a nemzetközi szint még túl magas, minden fronton előre kell lépniük, hogy felvegyék a versenyt a profikkal. Fiatalítani csak lassan, lépésekben lehet, nálunk most a győri játékosok kiesése miatt a fél csapat tapasztalatlan labdarúgókból állt. Ugyanakkor az is kiderült, hogy van fejlődési lehetőség a játékosokban, biztos vagyok benne, hogy fél évvel később, több rutinnal a tarsolyban, ugyanezen játékosokkal másképp nézett volna ki a csehek és a szlovákok elleni mérkőzés.

Visegrádi Négy Nemzet Kupa, 3. forduló

Szlovákia – Magyarország 4-1 (3-0)

Magyarország: Pallai – Trencsényi, Lovas, Rábl, Szécsi. Csere: Tihanyi, Frank P., Füzy, Sámson, Dávid R., Németh P., Nagy I., Csopaki, Sivák. Szövetségi kapitány: Frank Tamás

Az U21-válogatottak vetélkedésében együttesünk 3-1-re legyőzte a szlovákokat, és szintén a harmadik helyen zárta a tornát.

Olvasói sztorik