Futsal

Csak egy félidőt bírt a válogatott

Teremlabdarúgóink végül 5-1-re kikaptak a csehektől a Visegrádi Négy Nemzet Kupáján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lengyelek elleni 5-3-as győzelem után a torna favoritjának számító csehek ellen folytatta szereplését Frank Tamás együttese Puchovban. Az első félidőben a cseh válogatott irányított, de egy kontra végén Rábl János a magyar csapatnak szerzett vezetést. A szünet előtt nem sokkal egy megpattanó labda a magyar kapuban kötött ki, ezzel lett 1-1 a félidő – tudósít az MLSZ honlapja.

A második játékrész is cseh fölényt hozott, ezúttal azonban már gólokban is megmutatkozott az ellenfél nagyobb rutinja. A mieink 2-1 és 3-1 után is elrontottak néhány nagyobb helyzetet, így a szoros végjáték helyett a kapusukat lehozó csehek lőttek gólt, majd a hajrában egy büntetőből alakult ki az 5-1-es végeredmény.

– A csehek az utóbbi években rendre legyőztek bennünket, és ezúttal is dinamikusabbak, gyorsabbak voltak nálunk – mondta a lefújás után Frank Tamás. – A profi játékosokat felvonultató ellenfél végig dominálni tudott, de miután a második félidőben hátrányba kerültünk, kijöttünk a szorításból, és több gólszerzési lehetőségünk is volt. Nálunk a második sor nemzetközi szinten tapasztalatlan játékosokból állt, és ez meglátszott a pályán, az újak még nincsenek hozzászokva a nemzetközi szinthez. Előzetesen sem vártam győzelmet, inkább a szoros mérkőzésben bíztam, ezúttal azonban csak harminc percig sikerült tartanunk az ellenfelet, a végére elfáradtunk, ekkor kijött a tudásbeli különbség.

Visegrádi Négy Nemzet Kupa, 2. forduló

Csehország – Magyarország 5-1 (1-1)

Magyarország: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Rábl, Szécsi. Csere: Pallai, Frank P., Füzy, Sámson, Dávid R., Németh P., Nagy I., Csopaki, Sivák. Szövetségi kapitány: Frank Tamás

Az U21-válogatottunk is a csehekkel mérkőzött a nap folyamán, és szoros meccsen 3-2-es vereséggel zárta a találkozót. Vasárnap, a torna utolsó napján mindkét válogatottunk a szlovákokkal játszik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik