Hírek

Négy nagy egymás ellen

Csütörtök este indul az egyenes kieséses szakasz a kontinenstornán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első és a második találkozót már elemeztük korábbi cikkünkben, most a C- és D-csoportok továbbjutóin a sor.

A C-csoportban végül bejött a papírforma, Spanyolország az első, Olaszország a második helyen jutott tovább. A horvátok minden igyekezetük ellenére nem tudtak beleszólni a két nagycsapat csatározásába.

A D-jelű négyesből Anglia és Franciaország lépett a legjobb nyolc közé. A csoport utolsó fordulójában az angolok nehezen szerezték meg az első helyet, ráadásul az 1-0-s mérkőzésen Kassai Viktorék is borzolták a kedélyeket egy meg nem adott góllal. Utólag viszont kiderült, lesállás előzte meg a találatot, így a magyar bírói csapat gyakorlatilag ezzel a hibájával korrigálta a korábbi tévedést.

Spanyolország–Franciaország

Spanyol és francia oldalról sem hallottunk sérültekről. Eltiltottja viszont lesz az összecsapásnak, Mexés ugyanis begyűjtötte második sárga lapját a svédek ellen, így a negyeddöntőt kihagyja a franciák védője.

A többség spanyol sikerre számít a találkozón, sokan már a döntőben látják Xaviékat a csoportból való továbbjutás után. Azt viszont meg kell jegyeznünk, ha a két csapat nem nyújt többet az egyenes kieséses szakaszban, mint a legutóbbi meccsükön, akkor meggyűlhet a baja a párharcot sikerrel megvívó válogatottnak a következő körben. A győztes ellenfele a cseh–portugál kettősből kerül majd ki.

Anglia–Olaszország

Góllal tért vissza az eltiltását letöltő Wayne Rooney. Az angoloknál ezzel teljessé vált a tornára benevezett végleges keret, azonban amint egy játékos visszatér, úgy tűnik, egy másik kidől a sorból. Ashley Young játéka ugyanis kérdésessé vált az ukrán meccs után. Még nem dőlt el, hogy pályára léphet-e. Az olaszoknál Chiellini sérült meg, ő biztosan nem szerepelhet vasárnap. Eltiltott viszont nincs a két csapat keretében.

A két válogatott veretlenül zárta csoportját. Anglia meggyőzően, bár kevésbé meggyőző játékkal, hét pontot gyűjtve nyerte meg a csoportot, az olaszok viszont megizzadtak a második helyért is saját négyesükben. Izgalmas, igazi háromesélyes találkozóra van kilátás. Itt a győztes a német–görög meccs továbbjutójával találkozik majd.

Olvasói sztorik