Hírek

Csak nehéz ellenfelek

A magyar U19-válogatottunk pénteken kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező elitkörben, a szerbiai Újvidéken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott az elitkör sorsolásán nem volt szerencsés, mert talán a lehető legnehezebb ellenfeleket húzták mellé. A román, a szerb és a német korosztályos csapat is kiváló játékerőt képvisel – írja az MLSZ honlapja.

A románokkal márciusban, egy olaszországi nemzetközi torna döntőjében találkoztak a mieink, a találkozó 0-0-s végeredményt hozott, de Románia megnyerte a büntetőpárbajt, és ezzel a tornát is. A szerbekkel legutóbb tavaly szeptemberben, egy szabadkai tornán mérkőzött meg Magyarország, ezen a meccsen a hazaiak 2-0-ra győztek. A németekkel két évvel ezelőtt csapott össze a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnoki selejtező elitkörben, akkor az ellenfél egy büntetőből szerzett góllal 1-0-ra győzni tudott.

A magyar válogatott szerdán délután megérkezett Újvidékre, a románok elleni nyitómeccset pénteken 16 óra 30-tól rendezik.

A keretszűkítés során Holman Dávidnak (Ferencváros) és Erdélyi Lászlónak (Honvéd) kellett elbúcsúznia a csapattól.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dombó Dávid (Illés Akadémia), Abu Attila (Dunaújváros)

Védők: Pál Dávid (Zalaegerszeg), Poór Patrik (MTK), Tóth Ferenc (Szigetszentmiklós), Czégel Máté (Diósgyőr), Lang Ádám (Veszprém), Tamás Krisztián (AC Milan, olasz)

Középpályások: Patvaros Zsolt (Kecskemét), Király Patrik (Puskás Akadémia), Adorján Krisztián (Liverpool, angol), Pekár László (Kecskemét), Hajdú Ádám (MTK)

Támadók: Szécsi Márk (Debrecen), Vass Patrik (MTK), Novothny Soma (Napoli, olasz), Radó András (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd)

A magyar csapat programja
Május 25. péntek
Magyarország–Románia, 16:30
Május 27. vasárnap
Magyarország–Szerbia, 19:00
Május 30. szerda
Németország–Magyarország, 17:00
Olvasói sztorik