Hírek

Pénteken kezdődik az U19-es elitkör

A szerbiai tornára készülő magyar U19-válogatott hétfőn kezdte a felkészülés utolsó fázisát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U19-válogatottunk tavaly ősszel Portugáliában harcolta ki a továbbjutást az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából, így május 25-től, a szerbiai Újvidéken rendezendő elitkörben már az észtországi nyolccsapatos kontinenstornán való részvételért küzd. A kvalifikációért a házigazda szerbek mellett a román és a német válogatottat kell megelőzni, mert csak az első jut tovább – áll az MLSZ honlapján.

A magyar csapat szerda reggel indul Újvidékre, az első mérkőzést pedig a románokkal játssza, pénteken. A jelenleg húsz játékosból álló, de kedden 18 fősre szűkülő keret tagjai közül többen már NB I-es rutint is szereztek az elmúlt hónapokban, hiszen Radó András, Vécsei Bálint, Pekár László, vagy Patvaros Zsolt egyre komolyabb szerepet kap klubcsapatában, míg Adorján Krisztiánról liverpooli, Novothny Somáról nápolyi játéka alapján érkeznek biztató hírek.

Tuboly Frigyes edző alapcsapatából hiányzik a legutóbbi felkészülési meccsen megsérült Paku Roland.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dombó Dávid (Illés Akadémia), Abu Attila (Dunaújváros)

Védők: Pál Dávid (Zalaegerszeg), Poór Patrik (MTK), Tóth Ferenc (Szigetszentmiklós), Czégel Máté (Diósgyőr), Lang Ádám (Veszprém), Tamás Krisztián (AC Milan, olasz)

Középpályások: Patvaros Zsolt (Kecskemét), Király Patrik (Puskás Akadémia), Adorján Krisztián (Liverpool, angol), Pekár László (Kecskemét), Hajdú Ádám (MTK), Holman Dávid (Ferencváros)

Támadók: Szécsi Márk (Debrecen), Vass Patrik (MTK), Novothny Soma (Napoli, olasz), Erdélyi László (Honvéd), Radó András (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd)

A magyar csapat programja
Május 25. péntek
Magyarország–Románia, 16:30
Május 27. vasárnap
Magyarország–Szerbia, 19:00
Május 30. szerda
Németország–Magyarország, 17:00
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik