Hírek

A látványos és eredményes játékért

Kedden Spanyolországba utazik az Európa-bajnoki elitkörre készülő U19-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Az úti cél az Alicantétől száz kilométerre fekvő La Manga. Egy hét alatt három nemzetközi felkészülési mérkőzés, három erős ellenfél vár a magyarokra: Portugália, Svédország és Norvégia. Az őszi Európa-bajnoki selejtezőtornán a portugálokkal 3-3-as döntetlent játszottak a mieink, így mindkét együttes továbbjutott. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarország pokolian nehéz kvartettbe került az elitkörben, hiszen május 25-30. között a házigazda Szerbiával, valamint Németországgal és Romániával találkoznak Tuboly Frigyes szövetségi edző tanítványai. A csoportból csupán az első helyezett jut tovább a júliusi, észtországi döntőbe.

A tréner a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy jelenleg is szabad a pálya a tehetséges fiatalok számára, aki jó teljesítményt nyújt, még mindig bekerülhet az U19-válogatottba.

– Január végén volt egy háromnapos edzőtáborunk Telkiben. Ott elkezdtünk egy felkészülési munkát, ezt szeretnénk nemzetközi mérkőzéseken folytatni, illetve megmutatni magunkat, gyakorolni azokat az elemekkel, amelyeket akkor. Ezen a felkészülési héten szeretnénk látni, hogy a srácok mennyit fejlődtek, illetve az új fiúkat tesztelni – nyilatkozta a Rangadó megkeresésére Tuboly Frigyes.

– Vannak új játékosok is az elitkör előtt?
– Teljesen nyitott a keret, és most van lehetőség arra, hogy egy-két új játékos felhívja magára a figyelmet. Vannak olyanok, akiket a klubjuk nem engedett el, Adorján Krisztián Liverpoolból, Novothny Soma Nápolyból nem utazhat el, illetve vannak sérültjeink is, így lesz lehetőségünk kipróbálni új embereket.

– Ha valaki 19 éves kor alatt már stabil tagja klubcsapata felnőtt keretének, az hasznos a fejlődése szempontjából, vagy még korai?
– A saját példámat tudom mondani, én 19 évesen már a Vasas felnőtt keretéhez tartoztam, és magamról tudom, hogy ez rendkívül jó hatással volt a pályafutásomra. Úgy gondolom, hogy egy 18-19 éves labdarúgónak már a felnőtt csapat közelében kell lennie, főleg annak, aki korosztályos válogatott. Örülnék, ha a következő félévben is minél többen bemutatkozhatnának az NB I-ben, ez komoly lépés lenne a karrierjükben.

– Alaposan belehúztak, ami az elitkör csoportbeosztását illeti…
– Nem akarok az ellenfelekkel foglalkozni. Ez van, a többi csoport is hasonló erősségű. Becsületesen fel fogunk készülni, szeretném, ha eredményesen és látványosan játszanánk. Hogy ez mire elég, majd meglátjuk. Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy Németország, és hazai pályán Szerbia ellen nem lesz egyszerű feladatunk, de inkább a saját játékunkkal akarunk foglalkozni. Az első és legfontosabb, hogy tegyünk meg mindent a sikerért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik