Hírek

„A meccsterhelés a legjobb terhelés”

A napsütéses Spanyolországból visszatért a szombathelyi hóesésbe Radó András.

Kapcsolódó cikkek

A Haladás Sopron Bank felnőtt keretének legfiatalabb tagja az U19-válogatottal edzőtáborozott La Mangán. Az Illés Akadémia 18 éves növendéke az őszi szezon során csatlakozott az élvonalbeli csapathoz, hiszen a sok sérülés miatt nagy szükség volt a tehetséges középpályásra. Az már szinte mesébe illő történet, hogy a 17. fordulóban a pápai fiatalember csereként beállva az utolsó pillanatban gólpasszt adott a Honvéd otthonában. Ezen kívül egyébként három Ligakupa- és egy Magyar Kupa-meccsen is szóhoz jutott.

A mesebeli történet pedig folytatódik, hiszen Radó András ott ragadt a felnőttek között. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az ő receptje a sok munka és az alázat. Ennek köszönhetően lehet sikeres az U19-válogatott tagjaként is. A korosztályos csapattal Spanyolországban járt, és a svédek elleni edzőmeccsen gólt is szerzett!

– Itthon hóesés, odakint napsütés…
– Bizony, végig tíz-tizenöt fok volt, tehát megfelelő időjárás és nagyon jó körülmények fogadtak minket, a pályák parádésak voltak – mesélte a Rangadó megkeresésére Radó András. – Az első mérkőzés előtt azokat az elemeket gyakoroltunk, amelyeket a meccsen akartunk játszani, a többi edzésen pedig a regenerálásé, a kapura lövéseké volt inkább a főszerep, mert rá kellett pihenni a további találkozókra.

– Milyen képet mutattak az edzőmérkőzések?
– Az első meccsen, a portugáloktól kaptunk egy négyest… Náluk folyamatosan megy a bajnokság, mi pedig a hidegből mentünk ki, ráadásul most kezdtük a felkészülést, ami elég nagy különbség. A folytatásban aztán javult a játékunk és a teljesítményünk. Nagyon kellett ez az egy hét, még jobban összekovácsolódtunk, de az elitkör előtti edzőmeccsek is fontosak lesznek.

– Az egyhetes távollét miatt kizökkent a klubcsapatnál zajló munkából?
– Annyira nem, mert a Haladás programjában is szerepeltek edzőmérkőzések, márpedig a meccsterhelés a legjobb terhelés, ami nekem is volt bőven. Elvégeztem ugyanazt a munkát, amelyet itthon csináltam volna.

– Milyen tavasz vár a Haladásra, illetve a felnőtt keret legfiatalabb játékosára?
– Ami engem illet, megteszek mindent, hogy minél többet játszhassak az NB I-ben. Jó lenne, ha stabil középcsapattá válna a Haladás, ehhez minél több meccset meg kellene nyerni.

– A tehetségen kívül mi a receptje annak, hogy ilyen fiatalon bekerült az akadémiáról az élvonalbeli felnőttek közé?
– Hihetetlen sok munka. Minél többet kell dolgozni, és az alázat is fontos. Ha egy játékos keményen dolgozik, bármit el lehet érni. Az edzéseken mindig figyelem az idősebb, rutinosabb csapattársaimat, tőlük sok dolgot elleshetek, ami a fejlődésemet szolgálja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik