Hírek

Annak is látszanak

Cégmustra-sorozat: csak semmi kacifántosság, Pakson tiszta, rendezett viszonyok uralkodnak.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Az utóbbi időben rendeződni látszik a magyar klubok helyzete, tisztulnak a tulajdonosi viszonyok. Ezért a Rangadó.hu úgy döntött, megnézi, milyen a tulajdonosi szerkezetük az élvonalbeli csapatokat működtető gazdasági társaságoknak.

Sorozatunk hatodik alanya a Paks együttesét működtető Paksi Futball Club Kft.

A csapat 2003-ban jutott fel az NB II-be, 2006-ban pedig az élvonalban is bemutatkozhatott! Kétségtelenül az előző idény volt a klub fennállásának legsikeresebb éve, hiszen az együttes megnyerte a Ligakupát, a bajnokságban második lett, és a nemzetközi kupában is szép sikereket ért el.

A hétmillió forint jegyzett tőkével rendelkező cég tulajdonosa a Paksi Sportegyesület. Korábbi vezetője Artim András, a Paksi Víz- és Csatornamű Kft. egykori ügyvezetője. Jelenleg a többi között a 29 és félmilliós jegyzett tőkéjű, 2010-ben 567 milliós nettó árbevételt produkáló Hírös Mester Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. egyik vezetője.

A jelenlegi ügyvezető Balog Judit, valamint id. Haraszti Zsolt. Utóbbi a 2010-ben 277 milliós nettó árbevétellel büszkélkedő Dunareklám Reklámszervező és Szolgáltató Kft-nek volt egykor a tulajdonosa és vezetője is.

A 38 főt foglalkoztató Paksi FC Kft. árbevétele 2008-2010 között dinamikusan nőtt, ahogy a csapat egyre jelentősebb magasságokba került: 25 millióról 88 millióra, majd 140 millió forintra. Tavalyelőtt az adózott eredménye így is csak 857 ezer forint volt, saját tőkéje pedig 28 millió.

Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani – tartja a mondás, és a paksiak mindkét feltételnek eleget tesznek. A várakozásoknak megfelelően egy szerény, rendezett céget találtunk a szerény és rendezett klub, illetve a szerény és rendezett csapat mögött. Az atomvárosában ez a sikerek titka, és persze az erőmű támogatása!

Cégadatok (2010. év)
Értékesítés nettó árbevétele 140 millió forint
Adózott eredmény 857 ezer forint
Saját tőke 28 millió forint
Kötelezettségek 18 millió forint
Eladósodottság foka* 0,2
Eladósodottság mértéke (bonitás)** 0,64
* Kötelezettségek/eszközök összesen: megmutatja, hogy az eszközállomány milyen mértékben van megterhelve kötelezettségvállalással. Minél kisebb a mutató mértéke, annál jobb a cég megítélése.
** Kötelezettségek/saját tőke: azt mutatja, hogy a saját források a kötelezettségek hány százalékát fedezik. Pozitív a cég megítélése, ha a mutató értéke tartósan és jóval 1 alatt van.
Olvasói sztorik