Hírek

„Érezzük, hogy tisztelnek és szeretnek bennünket!”

Az MVM Paksi FC-nél fél évvel korábban már tudják, kiket akarnak igazolni.

Kapcsolódó cikkek

Sikercsapat, sikerklub! Hogy a magyar labdarúgásban mostanság mely együttesekre, egyesületekre illik ez a két jelző, arról lehet vitatkozni, de az kétségtelen, hogy a paksiakra igen! Hogy mi indokolja ezt? Az eredmények, amelyek önmagukért beszélnek! Az előző szezonban bajnoki ezüst, Ligakupa-arany, aztán a jelenlegi idényben a magyarok közül az atomváros csapata jutott legtovább a nemzetközi porondon, s mindezeknek köszönhetően a hazai klubok közül továbbra is a legelőkelőbb helyen áll a klub-világranglistán.

Persze, örök igazság, hogy a jó eredményeket mindig könnyebb elérni, mint megtartani, megismételni, de úgy tűnik, Pakson ennek is tudják a módját. Id. Haraszti Zsolt ügyvezető a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy előre készülnek minden átigazolási időszakra, s általában fél évvel korábban már tudják, kiket akarnak megszerezni. Az idei naptári év első tétmeccsének egyik főszereplője is a Paks lesz, amely kedden 18 órától a Debrecent fogadja a Ligakupa középdöntőjének első mérkőzésén.

– Milyen állapotban van a pálya, lesz-e Ligakupa-meccs kedden?
– Ha az időjárás engedi, és nem érkezik komolyabb eső vagy havazás, akkor biztosan lesz meccs – tájékoztatta a Rangadót id. Haraszti Zsolt az MVM Paksi FC ügyvezetője.

– Kedden 24 órakor zárul a hazai átigazolási időszak. A hátralévő másfél napban van még valami a Paksi FC tarsolyában?
– Szerintem már nincs.

– Elégedett a téli játékosmozgással, erősödött a csapat?
– Nálunk nagy elmenésről nem beszélhetünk. Több olyan játékost adtunk kölcsön, akik remélhetőleg többet tudnak majd játszani. Egy érkezőnk van, Eppel Márton személyében. Bízunk benne, hogy a következő félévben meg tudja szokni a csapat stílusát, és erősítést jelent klubunk számára.

– Úgy tűnik, Pakson a minőség elsőbbséget élvez a mennyiséggel szemben…
– Igen. Előre készülünk minden átigazolási időszakra. Általában fél évvel korábban már tudjuk, kiket akarunk megszerezni. Nagy mozgások nincsenek a keretünkben, csupán két-három játékos jöhet szóba, és inkább kölcsönadunk, mint elküldünk. Ha valaki nem úgy hozza magát, ahogy szeretnénk, próbálunk lépni, és bízunk a saját utánpótlásunkban. Már nyolc játékosunk mutatkozott be az NB I-ben! Ezeket az értékeket igyekszünk szem előtt tartani.

– Országszerte rengeteg szimpatizánsa van a Paksi FC-nek a „magyaros” játékospolitikája miatt. Ez eljut önökhöz?
– Érezzük, hogy tisztelnek és szeretnek bennünket. Látszik, hogy értékelik és szimpatikusnak tartják a munkánkat.

– Mikor és ki kezdeményezte ezt az irányvonalat?
– Amikor felkerültünk az első osztályba, az akkori vezetés kis pénzzel, kis költségvetéssel dolgozott, és elhatározta, hogy azoknak ad lehetőséget, akik kivívták a feljutást! A legtöbb helyen beerősítenek ilyen esetben, mert azt mondják, hogy ami jó volt a másodosztály megnyeréséhez, az lesz nem jó az élvonalban. Hozzánk akkor két új játékos jött. Úgy voltunk vele, hogy meglátjuk, meg tudjuk-e tartani az NB I-es tagságunkat, és mivel újoncként télen a hetedik, végül pedig a tizenegyedik helyen zártunk, kiderült, hogy igen, meg lehet oldani így is. Utána már maradt ez a filozófia, amit mostanában egyre többen átvettek, és magyarosítanak. Az volt a nagy duma, hogy lehet magyarokkal dolgozni, de nem lehet komoly eredményeket elérni. Mi tavaly megnyertük a Ligakupát, a bajnokságban második helyen végeztünk, és a Paksi FC áll a legelőkelőbb helyen a magyarok közül a klub-világranglistán. A minőségi légiósok ellen egyébként semmi kifogásom, és kétségtelen, hogy jelenleg is vannak jók a magyar bajnokságban, de ez minket nem érint.

– Az előző szezon remek eredményei után most mik a számszerű célok?
– A bajnokság előtt többen figyelmeztettek bennünket, hogy a rengeteg utazás meg fogja törni a csapatot, hiszen három fordulót mentünk a nemzetközi kupában. Az első hat közé szerintem így is odaérhetünk, a Ligakupában pedig megpróbáljuk megvédeni a címünket. Az egyik legerősebb csapattal játszunk, de nincsen ezzel semmi baj, hiszen tavaly is a Debrecen ellen nyertünk a döntőben…

Jöttek-mentek
Érkezett: Eppel Márton (NEC Nijmegen, holland), Szabó János (Siófok, kölcsönből vissza)
Távozott: ifj. Haraszti Zsolt (Videoton; onnan Siófok, kölcsönbe), Heffler Norbert, Nagy István (mindkettő Siófok, kölcsönbe), Tamási Gábor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik