Hírek

Mi köze Sallainak a finnországi bundához?

A REAC meccsek manipulálásával vádolt középpályás Horváth Gáborral folytatott beszélgetését lehallgatta a hatóság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kevesebb szó esik idehaza a finnországi bundabotrány magyar száláról, pedig Horváth Gábort ezzel kapcsolatban is többször meghallgatta a magyar hatóság.

Az ezzel kapcsolatban birtokunkba került dokumentumokban feltűnik egy név, méghozzá Sallai Balázsé, akit a REAC-meccsek manipulálásával már meggyanúsított az ügyészség, de neve a finnországi eseményekkel kapcsolatban még nem vetődött fel. Ami az alábbi dokumentumrészletből is kiderül viszont, hogy 2010 novemberében már hallgatott le telefonokat a hatóság!

Az, hogy Sallainak milyen szerepe volt, sem a nyomozóhatóság kérdéseiből, sem pedig Horváth válaszaiból nem derült ki.

Horváth egy korábbi, szintén birtokunkban lévő vallomásából viszont kiderül, hogy Sallai társaságában 2011 „januárhuszonvalahányadikán” utazott Finnországba, a Tampere csapatához, ahol két héttel az érkezés után mindketten pályára léptek egy Lahtiban rendezett tornán.

A Rangadó természetesen tovább folytatja a birtokában lévő dokumentumok feldolgozását és közlését.

A legutóbb Egerben futballozó Sallai Balázst február 15-én állították elő, mert a megalapozott gyanú szerint négy REAC-mérkőzés eredményének manipulálásában vett részt, s meccsenként 2500 eurót kaphatott. Vele szemben négyrendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúja vetődött fel.

A megalapozott gyanú lényege szerint S. Balázs, mint a REAC akkori labdarúgója 2007 szeptembere és 2008 májusa közötti időszakban, négy REAC által játszott mérkőzés kapcsán elfogadta egy eddig nem azonosított személy azon ajánlatát, hogy fejenként legalább 2500 euro – az egyik esetben legalább 100 ezer forint – ellenében, további játékostársaival együtt részt vesz a mérkőzések eredményének olyan befolyásolásában, hogy két góllal elveszítik az adott mérkőzéseket.

2009 decemberében kezdődhettek a lehallgatások?

A Rangadó birtokában lévő dokumentumok és információk alapján úgy tűnik, a magyar hatóságok a telefonok lehallgatását azután kezdték el, hogy a bochumi ügyészség iratai alapján az MLSZ 2009 decemberében feljelentést tett.

Az információk szerint a lehallgatásoknak ezt követően kettős céljuk volt. Egyrészt a régebbi esetek rekonstruálása, másrészt a folyamatban lévő ügyek felgöngyölítése.

Olvasói sztorik