Hírek

Immár négy REAC-meccs is gyanús

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményt adott ki a szerdai, egri előállítással kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Az ügyészségi anyagból kiderül, hogy a ma előállított Sallai Balázs a megalapozott gyanú szerint négy REAC-mérkőzés eredményének manipulálásában vett részt. A játékos meccsenként 2500 eurót kaphatott.

A nyomozás keretében a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a mai napon Egerben őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki S. Balázs futballistát. Vele szemben négyrendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúja vetődött fel.

A megalapozott gyanú lényege szerint S. Balázs, mint a REAC akkori labdarúgója 2007 szeptembere és 2008 májusa közötti időszakban, négy REAC által játszott mérkőzés kapcsán elfogadta egy eddig nem azonosított személy azon ajánlatát, hogy fejenként legalább 2500 euro – az egyik esetben legalább 100 ezer forint – ellenében, további játékostársaival együtt részt vesz a mérkőzések eredményének olyan befolyásolásában, hogy két góllal elveszítik az adott mérkőzéseket.

A mérkőzések eredményének befolyásolása érdekében S. Balázs az ismeretlen személy megbízásából az anyagi ellenszolgáltatás fejében több játékostársát – köztük H. Gábort – is beszervezte.

Mivel a négyből három esetben a mérkőzésen a kívánt eredmény született, ezért a mérkőzés után S. Balázs H. Gábornak két alkalommal 2500 eurót adott át, míg S. Balázs egy esetben egy eddig ismeretlen személytől 100 ezer forintot vett át. Mivel a negyedik mérkőzésen nem a kívánt eredmény, hanem döntetlen született, ezért az ígért jogtalan előny kifizetésére nem került sor.

S. Balázs az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen panaszt nem jelentett be, majd vallomást tett. A gyanúsított jelenleg őrizetben van.

Az ügyben eddig összesen 18 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként. A gyanúsítottak közül jelenleg 4 fő előzetes letartóztatásban, 3 fő házi őrizetben van, illetve 1 fő lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

A mai napon közölt gyanúsítással együtt húszra nőtt a manipulációval érintett futballmérkőzések száma.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik