Hírek

A város is beszáll a nyíregyházi fociba

A polgármester azt szeretné, ha stabil, kiszámítható, átlátható viszonyok alapján működne a Nyíregyháza Spartacus.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtökön kora délután rendezték azt a sajtótájékoztatót, amelynek témája a Nyíregyháza Spartacus jövője volt. Hivatali szobájában dr. Kovács Ferenc, a szabolcsi megyeszékhely polgármestere azonnal a lényegre tért – írja a szon.hu.

– Egy esztendő viszontagságai után megérett a helyzet arra, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és stabil, kiszámítható, átlátható viszonyok alapján működjön a Nyíregyháza Spartacus – kezdte dr. Kovács Ferenc. – Faragó Attilával, a korábbi tulajdonossal megszületett a szóbeli megállapodás arra, hogy a birtokában lévő jogokat átadja. Ez még folyamatban van, szakemberek dolgoznak a részleteken. Ám azért, hogy megnyugodjanak a kedélyek, tudatnunk kell a szurkolókkal, hogy a város is szerepet vállal a labdarúgóklub működtetésében. Olyan helyzet alakult ki, hogy elkötelezett, itt élő helyi vállalkozók lépnek be a klubot működtető gazdasági társaságba. Olyanok, akik garanciát jelentenek arra, hogy mindezt nem üzleti spekulációért teszik.

Az elmúlt időszakban bizonyosodott, hogy az utánpótlás-nevelés fontossága mellett a fiataloknak jövőképet is kell látniuk. Az elmúlt esztendő ebből a szempontból sem tett jót, ezen is változtatniuk kell a nyíregyháziaknak a polgármester szerint

Ami a városi támogatást illeti, ősszel a klubnak fizetnie kellett a pályahasználatért, a klubiroda bérléséért, de ez most megváltozik. A nevekkel kapcsolatosan a polgármester úgy válaszolt: megerősíteni és cáfolni sem akarja például Révész Bálint szerepvállalását.

Köztudott, hogy a korábbi tulajdonosnak jelentős tartozása van a játékosok és az alkalmazottak felé, de Rendes Sándor szóvivő szerint a múlthoz az új tulajdonosoknak nincs közük! Most egy új fejezet kezdődött!

– A háttérben már korábban elkezdődött a munka, hiszen a huszonnegyedik órában járunk, február végén indul a bajnokság. Már összeállt a szakmai stáb, tárgyalunk játékosokkal, elsősorban megyebeli, vagy megyebeli kötődéssel bírók alkotják majd a csapatot. Tavasszal más célunk nem lehet, mint a bennmaradás, azt követően pedig komolyabb terveket is szőhetünk – mondta Brekk János, aki leendő tulajdonosként és szakemberként kért szót.

Olvasói sztorik