NB II

Összejött a Nyíregyháza–Vasas házasság

A Híd Akvizíciós Zrt. a Vasas után főtulajdonosa lett az NB II-es Nyíregyháza Spartacusnak is.

– Mérföldkövéhez érkezett a Spartacus élete, hiszen nyolc esztendő után új tulajdonosa van a klubot működtető gazdasági társaságnak – kezdte köszöntőjében Banka Zsolt klubigazgató. Aztán villámgyorsan megtörtént az ünnepélyes aktus, az előkészített szerződésre rákerült az új tulajdonos szignója – írja a Szabolcs Online.

– Nagy megtiszteltetés és öröm számomra ennek a szerződésnek az aláírása – kezdte székfoglalóját Faragó Attila, az új főtulajdonos. – Én igazából nem értek a labdarúgáshoz, tanulom a csínját-bínját, ezért szakmai kérdésekkel nem foglalkozom. Közgazdaságtani témákkal viszont igen, és azt kijelenthetem, hogy egy tőlünk nyugatra már működő típus alapján nyílt céget szeretnénk a csapat működtetéséhez. Éppen ezért remélem, hogy a tulajdonostársak maradnak, és újabbak is csatlakozhatnak. Lehetőséget kínálunk megyebeli cégeknek, szponzoroknak, az önkormányzatnak, vagy akár szurkolóknak is, hogy tagjai lehessenek a tulajdonosi körnek.

Faragó Attila után Erdős László, a Vasas-Híd ügyvezetője beszélt a tervekről.

– Mivel csak pár napja alakult ki a végleges kép, ezért a szakmai stábbal, a játékoskerettel kapcsolatosan konkrétumokat még nem tudok mondani – közölte a sportvezető. – A legfontosabb az volt, hogy az utóbbi időszak viharos történései lecsillapodjanak, tiszta és átlátható legyen a kép. Mindenképpen azt szeretnénk, ha hétfőn már az új szakma stáb folytatná a munkát. Lesznek új játékosok is, az is elképzelhető hogy a fővárosból is igazolunk, ám azt szeretnénk leszögezni: alapjaiban a nyíregyházi, megyebeli játékosokra építünk. Egy stabil, szerethető csapatot szeretnénk kialakítani olyan játékosokkal, akikért érdemes lesz majd kilátogatni ebbe a gyönyörű stadionba. Az első szezonnak már úgy vágunk neki, hogy akár a bajnokságot is megnyerhetjük. Persze amennyiben ez nem sikerült az első évben, nem dől össze a világ. Szeretnénk, ha olyan összefogás jönne létre a csapatért, ami korábban is jellemző volt a nyíregyházi labdarúgásra.

Az aláírt szerződés tartalmazza, hogy az új főtulajdonos vállalja a csapat stabil működtetését legalább három évig. Az köztudott, hogy egy ütőképes másodosztályú csapat költségvetése kétszázmillió forint körül van. Faragó Attila nem tartott publikusnak a szerződésben szereplő pontos összeget, ám életszerűnek vélte az említett összeget. A főtulajdonos 90 százalékban a Faragó Attila vezette Híd Akvizíciós Zrt. A tervek szerint a klub vezetésében sem terveznek nagy változásokat, elégedettek voltak az itteni munkával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik