NB II

Nagy változások Nyíregyházán

Huszonhárom év után kiszáll a nyíregyházi labdarúgásból Sziky Gyula, az NB II-es Spartacus többségi tulajdonosa.

Egyre inkább inog a híd Nyíregyháza és Angyalföld között. Jó ideje lebegett az információ, miszerint az élvonalbeli Vasas és a másodosztályú Spartacus együttműködést köt, a fővárosiak tulajdonrészt vásárolnak a nyíregyházi klubnál. Sziky Gyulával, a szabolcsi csapat többségi tulajdonosa vasárnap meglehetősen elkeseredve nyilatkozott a Szabolcs Online-nak.

– Két dolog biztos – kezdte a sportvezető. – Az egyik az, hogy én huszonhárom év után kiszállok a nyíregyházi fociból. Aki ismer, tudja, hogy ebbe a döntésbe kicsit belehaltam, de meg kellett lépnem. Nekem a foci nem élet-halál kérdése, hanem sokkal több annál! Azt nem vállalhattam, hogy miattam még az írmagja is megszűnjön a megyeszékhely labdarúgásának, ne legyen célja az utánpótlásnak, a több száz fiatal focistának. A második biztos az, hogy lesz nyíregyházi foci! Hétfőn délig el kell utalni a nevezéssel kapcsolatos díjakat, ezzel nem lehet gond. Az, hogy végül kivel, az még nyitott kérdés, hiszen bejelentkezett egy megyei vállalkozói csoport, igaz, megyén kívüli kérő is van, hiszen egy forintért megvenni egy klubot nem rossz üzlet a magyar fociban.

Kérdőjelek persze vannak, hiszen itt az átigazolási időszak, országszerte jönnek-mennek a játékosok. Így van ez Debrecenben, Miskolcon, Kecskeméten és persze Nyíregyházán is. Vannak kelendő focisták, ám az átigazolási időszak végéig bárkivel, bármi történhet. Aztán olyan lényeges felvetés is van még, hogy egyáltalán hol fog játszani a Spartacus? Oroson, a Tiszavasvári úton, Ófehértón vagy Kemecsén? Persze az igazi az lenne, ha maradna a stadionban. A klubvezetők márciusban elküldték a városvezetéshez a több évre szóló együttműködési elképzelésüket a Városi Stadion használatával és a csapat működtetésével kapcsolatosan, de azóta nem kaptak választ.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik