NB II

Bíztató tárgyalások Nyíregyházán

Elkezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus, de bőven van még kérdőjel a klub jövőjével és a játékoskerettel kapcsolatban.

Csütörtök délután egymás után szállingóztak a focisták a Nyíregyháza Spartacus klubépületébe, hiszen erre a napra volt meghirdetve az első edzés. Előtte Brekk János, a csapatot üzemeltető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosa tartott sajtótájékoztatót – írja a Szabolcs Online.

– Ma eljutottam addig, hogy beszéltem Sziky Gyulával – kezdte Brekk János. – Megerősítette, hogy kiszáll a gazdasági társaságból. Nekem az volt a kérésem, hogy egy könyvvizsgáló nézze át a céget, majd közjegyző előtt szentesítsünk egy nyilatkozatott, miszerint a július elseje előtti időszakért a volt tulajdonos vállal anyagi és erkölcsi felelősséget. Amennyiben minden rendben lesz, akkor indulhatunk végérvényese tiszta lapokkal. Dolgozni persze kell, hiszen hat hét múlva rajtol a bajnokság, remélhetőleg a Sparival. Amíg ez a könyvvizsgálói jelentés elkészül, ami pár hét is lehet, addig én viszem a klubot, hiszen engem kizárólag az vezérel, hogy ne szűnjön meg Nyíregyházán a profi futball!

A sportvezető szerint ideális esetben két-három éve múlva beszélhetnek ismét az élvonalról Nyíregyházán, ám addig még igen sok a tisztázni való.

– Beszéltem vállalkozókkal, vannak biztató jelek, hétfőn este egy komoly tárgyalásunk lesz, addig azonban a remélhetőleg jövőbeni partnerek nem szeretnék felfedni kilétüket – részletezte Brekk János. – Olyan komoly befektetőre, tulajdonostársra van szüksége a nyíregyházi focinak, aki legalább három évig biztosan működteti a klubot, amihez elengedhetetlen az önkormányzati segítség. Elég, ha csak arra gondolok, hogy a stadion is a város tulajdonában van. A jövő útja csak az lehet, ha a várossal együttműködik a klub, és azt szeretném, ha az önkormányzat illetékesei is láthatnák a kártyákat, azt, hogy nyílt lapokkal, tisztán játszunk.

Brekk János nagyon sok játékossal is tárgyalt, szóban jó páran rábólintottak az ajánlatára, ám véglegeset minden bizonnyal csak a jövő héten tud mondani.

– Dolgozni viszont kell, ezért már csütörtökön volt, és pénteken-szombaton is lesz ráhangoló edzés – folytatta az edző. – Sőt, szombaton szeretnék egymás elleni játékot is. Jövő héten úgy gyakorolnánk, hogy egy héttel később már elkezdhessük az érdemi munkát. Akkorra tisztázódnia kell a keretnek, a szakmai stáb összetételének és a klub menedzsmentjének is.

Brekk János nem mondott neveket, ám úgy hírlik, Vojinovics, és Kovacsevics is Nyíregyházán lesz hétfőn. A kiszemeltek megyebeliek és egykori nyíregyházi játékosok, vagy éppen kölcsönben máshol szereplők. Így például Fekete Ádám, Oláh Dávid, Sípos Tamás, Bakos Bence, Batizi-Pócsi Balázs, vagy éppen Nagy Dávid, Szilágyi Krisztián, Haburcsák János. Az viszont biztos, hogy Ur László Mezőkövesden, a volt tiszakanyári Jánvári Gábor pedig Kaposváron folytatja.

Egy régi ismerős is volt a játékosok között, a mindig jó kedélyű, de a pályán kegyelmet nem ismerő, mindig győzni akaró Milan Davidov. Pontosabban dr. Milan Davidov, hiszen nemrégiben sikeres államvizsgát tett, és immáron jogi diplomával rendelkezik. Szerződése még két évig köti a klubhoz, és a rövidke beszélgetésből kiderült, hogy nagyon szívesen játszana a Spari színeiben. Persze akkor, ha a klubnál miden jól alakul, és egyezségre is jutnak.

Elfogadták a Bőcs nevezését

Pénteken elfogadta a Bőcs nevezését a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága, így teljessé vált az NB II 32 csapatos mezőnye.
A Bőcs Sport Kft. által üzemeltetett együttes a 2010–2011-es versenykiírás alapján, illetve a visszalépések, licenchiányok miatt került a nevezésre felkért csapatok rangsorának élére. A versenybizottság már kedden elkészítette a másodosztály csoportbeosztását, amelyben a Bőcsöt is szerepeltette azzal a feltétellel, hogy megfelel a követelményeknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik