NB II

Brekk János vállalná

Mint ismert, az elmúlt időszakban a támogatási feltételek változása miatt a Nyíregyháza Spartacus FC működtetése bizonytalanná vált.

A klub tulajdonosi köre hosszabb ideje többféle úton is kereste és keresi a megoldási lehetőséget a válságos helyzetre. Az elmúlt hetekben körvonalazódott egy olyan megoldás, hogy Brekk János egyedüli tulajdonosként működtetné tovább a klubot, így megmentve a nyíregyházi labdarúgást – írja az egyesület hivatalos oldala.
– Valóban ajánlatot tettem arra, hogy vállalom a Nyíregyháza Spartacus FC további működtetését – nyilatkozta Brekk János. – Ennek a megvalósítása ma még több feltételtől függ. Folyamatban van, de még nem történt meg a klub eddigi tevékenységének pénzügyi lezárása, ennek a megoldása az egyik feltétel. Jogászokkal egyeztetve kialakítottunk egy olyan új működtetési formát, amivel a Nyíregyháza Spartacus FC fenntartását megvalósítanám a jövőben. Most ezeket a jogi formákat kell pontosítani, illetve ezekről meg kell egyezni a klubot működtető gazdasági társasággal. Az erről folyó tárgyalások még nem zárultak le.

Ugyanakkor a felkészülést július hetedikén el kellene indítani, ezért Brekk János megkezdte a tárgyalásokat az érintett focistákkal a keret kialakításáról.
– A célom az, hogy a másodosztály szakmai követelményeinek megfelelő játékosállománnyal vágjunk neki az idénynek – folytatta a korábbi edző. – Huszonnégy labdarúgóval tárgyaltam. Egy-két kivételtől eltekintve mindegyikről elmondható, hogy nyíregyházi vagy szabolcsi kötődésűek, itt nevelkedtek. Vannak köztük, akik a most lezárult bajnokságban is a Szpariban fociztak, vannak, akik kölcsönben voltak más kluboknál és vannak, akik korábban játszottak a csapatunkban. Nem kell mondanom, hogy a korábbi időszakhoz képest most jóval szerényebb pénzügyi feltételek mellett tettem ajánlatot az érintetteknek. A játékosoknak péntekig kell válaszolniuk, hogy elfogadják-e az ajánlatomat. Ezt követően név szerint is tájékoztatom a szurkolókat a formálódó keretről.
Brekk János a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy Sziky Gyula lelépése után kész átvenni a Spartacusnál a főtulajdonosi pozíciót, ha néhány feltétel teljesül. Ezek közül az egyik az volt, hogy tartozást ne örököljön a korábbi tulajdonostól.
Időközben az is eldőlt, hogy Perényi Szabolcs távozik, vele szerződést bontott a klub, Horváth Levente pedig fővárosi egyesületben szeretné folytatni pályafutását.

Olvasói sztorik